5 Profesyonel Güçlü Adamdan Yeni Sporculara En İyi Tavsiyeler

0
5-profesyonel-guclu-adamdan-yeni-sporculara-en-iyi-tavsiyeler

Herhangi bir rekabetçi alanda çalışmaya başlamak çok stresli bir süreç olabilir, bu durum Strongman yarışması için de farklı değildir. Günümüze kadar eriştiğimiz tüm bilgiler bizleri, aşırı bilgi yüklemesine neden olarak doğru yolda ilerlememizi zorlaştırabilir.

Strongman ile ilgililenenler işte bu makale tam size göre. Bazı profesyonel yarışmacılara ulaşıp onlara, Strongman de yarışmak isteyenler için verebilecekleri temel tavsiyeleri sorduk. Okumaya devam edin, umarım bu beyefendilerden bazı tüyolar toplayabilirsiniz.

Reklam

1. Dave Ostlund

Profesyonel Strongman Yarışmacısı, 7 defa “World’s Strongest Man” yarışmasında yer almış ve 2008 yılındaki yarışmayı üçüncü bitirmiştir.

Normal sporlardan Strongman olmayı gerçekten kovalamak isteyen sporcular, gerekli ve yeterli ekipmanlara sahip deneyimli bir grup bulup onlarla antrenman yapmalıdırlar. Etrafınızı her daim sizden daha güçlü insanlarla çevirin, bu sizin onlar gibi olmak hatta onlardan daha iyi olmak için kendinizi itmenize yarayacaktır. Başlangıçta büyük ağırlıkları kaldıramadığınız için stres yapmayın, bunlar zamanla başarabileceğiniz şeyler. Yarışmanın bölümlerinde belli bir süre sonra uzman olmanız, kariyerinizin daha sonraki evrelerinde daha büyük bir etkiye sahip olacaktır.

Rekabet edin! Yarışmaların neye benzediğini hissedin! Antrenman yaparken, kendi yarattığınız ortamda bulunursun, ancak; yarışmalar bu durumu değiştirebilir. Yarışma sırasında daha önce kullanmadığınız ekipmanları kullanmak zorunda kalabilirsiniz, bu nedenle karşılaştığın bu değişikliklere çabuk adapte olmalısınız.

Eğer, Strongman kariyerinizi ciddiye alıyorsanız, stres ile başa çıkmanız için vereceğim tavsiye oldukça basittir. Bir plan yapın ve ona adapte olun. Eğer onu gerçekten istiyorsanız, onun üstesinden gelmenin bir yolunu bulacaksınızdır. Rehabilitasyon ve beslenme gibi küçük şeyleri ciddiye alın. Eğer başarılı olmak istiyorsanız, günün sonunda kendinize karşı sorum olmanız gerekir.

Programlarına sadece onu renklendirmek için strongman antrenmanları ekleyenlerin isimleri, ne yazık ki skor tahtası üzerinde yer almayacak. Paranız için çok fazla patlama olacak yarışmalara gidin. Yükleme ve önde taşıma yarışmaları için kum torbaları ile antrenman yapın. Hafif ve orta ağırlık kullanarak boyunduruk veya çiftçi yürüyüşü yapın ve kızak sürün. Bunlar her şeye bedel olacak. Çok fazla destekleyici teçhizat kullanmayın.

2. Bryan Benzel

Profesyonel Strongman Yarışmacısı, 2016, 2017 yıllarında ve bu yılki “World’s Strongest Man” yarışmasında yer almıştır.

Benim sizlere en büyük tavsiyelerimden biri kendinize özel bir antrenman koçu tutmanız olacaktır. Diğer insanların nasıl eğitildiğine dair bilgi edinebilrsiniz, fakat asıl önemli olan doğru şeyleri yaptığınıza emin olmanızı sağlayan ve yanlış bir şey yaptığınızda da sizi düzeltebilecek birine sahip olmanızdır.

View this post on Instagram

…thinking more about what rep I’m on and not remembering if it’s 5 or 6 and not concentrating on actually squatting. Thank god @australianstrengthcoach yelled out “one more rep” so I knew ? • • @chelseaalma #strongman #strong #advanced chiropractic @drjohnmc @drcolbydc @omahabarbell #simplestrength @maxmusclesportsnutrition @maxsportsandfitness @maxmusclelincoln #maxmuscle #maxmusclenebraska #teammaxmuscle #maxmusclenutrition #showmymax @startingstrongman @sbd.usa @sbdapparel #SBD @anarchystrengthusa @kingkongapparel use code Benzel15 to save 15% at King Kong @caposalaskanbeardoil #beard #beardstrong #beardgang #beardpower #power #powerful #wsm @acumobility #ACUMOBILITY #eclipseroller #movebetternow #acumoby #acumobilityball use ACUMobBryan to save 10% @nobullproject @probodycoach @theheliopatch @handarmorchalk @playagainnow #teamplayagain @theworldsstrongestman

A post shared by Bryan Benzel (@bbenzel) on

Başlangıç seviyesindeki sporcular için tavsive verecek olursam; yapmanız gereken ilk şeyin rekabet etmeniz gerektiği olur. Asla “hazır olmak” için beklemeyin, çünkü hiçbir zaman düşündüğünüz kadar hazır olamayacaksınız. Sadece yarışmaya girin ve başarın! Bunu yaparken kendiniz hakkında çok şey öğreneceksiniz, ve sona erdiğinde daha fazla özgüven sahibi olacaksınız. İkincisi, her olayın kesin detaylarını, ekipmanların her bir parçasını vb. bilmeyi çalışmayı bırak. Sadece, yoğun çalışman ve her şey için hazırlıklı olman yeterli.

3. Terry Rady

2016 90kg altı “World’s Strongest Man” yarışması kazananı, 105kg Profesyonel Strongman Yarışmacısı

Gelecek sporcular için bence en önemli şey, küçük şeyleri ihmal etmemeleri gerektiğidir. Bu küçük şeyler, tekli yüklemeler, karın çalışması ve belirli kaldıraçlarda doğru kas aktivasyonu için uygun bacak konumlandırılması gibi küçük teknik şeyler. Ayrıca kendimden örnek verecek olursam, off sezonda ya da yarışmaya 6+ hafta kala kendi maksimumumun %85 altında kalmam, daha sağlıklı ve daha güçlü olmamın en önemli kilit noktası oluyor. Buna ek olarak harika bir antrenman koçu tutmanız, eğitiminiz süresi boyunca gidişatınıza tarafsız bir gözle bakılması açısından iyi olacaktır.

View this post on Instagram

I sink so much into this, I’ve burned relationships, I’ve killed weekends, I’ve missed birthdays, funerals, and moments most people wouldn’t think twice about. But, the fire inside me burns red hot, it’s irrational and it’s completely insane..but the fire is apart of me. I’m so blessed to be apart of some of the best companies in the business and it was absolutely incredible winning the #arnoldclassic looking to my left and seeing @macros.curated @its.just.jesse and @misswinkk standing there freaking out with me. This company keeps me fueled to stay at the top level especially given my crazy work schedule. Truly not taken for granted and incredibly blessed to have all my friends and sponsors behind me. #Repost @macros.curated with @get_repost ・・・ @terryrady winning the Arnold – Terry, you remind us of Steve Prefontaine, you’re pure guts. We’re proud to call Terry one of the few #HercuLean sponsored athletes ? . . . #herculeanmealprep #ihateterryrady #strongman #arnoldclassic #arnold #weightlifting #indianapolis #indiana #ohio #representing #naptown #317 #downtownindy #mealprep #athlete #strong

A post shared by Terry Wheels (@terryrady) on

4. Spenser Remick

Uluslararası Profesyonel Yarışmacı

Eğer iyi olmak istiyorsanız, eğitiminizin zorlu olacağını ve eğlenceli olmayacağınızı bilmenizi isterim. Bu noktaya geldiğinizde, ne kadar zorlu çalışmanız gerektiğini anladığınız yerde olmuş olacaksınız. Çok fazla bırakmayı düşündüm, fakat strongman olmayı zorluğu ve eğlencesizliğinden dolayı bırakmaya yaklaştığım her zaman, daha çok geliştiğimi farkettim. Platformlarını itmelisin, çünkü onlar esasen ilerlemeyi gösteteren şeref rozetleridir.

View this post on Instagram

#remickmethod update! I am now offering 12 week programs that will focus on building overhead, deadlift, and grip strength-all critical components of strongman training, and baseline skills to create a foundation in the sport. Everything will be programmed in a 4 day per week format-just plug your maxes in and go! The program will focus on building strength and movement patterns that are critical for strongman, but will utilize equipment that can be found in pretty much any gym. Even if competing in strongman isn't an immediate goal, who doesn't want to be able to pick up more weight and press more weight over your head? This is very similar to programs I wrote for myself on my way to becoming a professional strongman. I better include the fact that the programs will be $25…which comes out to roughly 50 cents per session. Shoot me a message and we will get you on your way! Programs will be available as early as Sunday afternoon. I am also taking on 3 more spots for 1 on 1 training. Message me for more details. @amber_remick #strongman #powerlifting #crossfit #strong #strength #fitness #goals #motivation #powercouple #progress #training

A post shared by Spenser Remick (@spenserremick) on

5. Rob Kearney

Profesyonel Strongman Yarışmacısı, “World’s Strongest Man” Yarışmacısı

Başlayacak olanlara en büyük tavsiyem; dinlenmenin ve toparlanmanın avantajlarını kullanmaları olurdu. Başladığımda ben çok aptaldım, çünkü bende her zaman “daha fazla daha iyidir” mentalitesi vardı ve bu sahip olduğum bu mentalite iki kez sakatlanmama sebep oldu. Sakatlanmalar, sizi geri atar ve ilelermenizi durdurur. Eğer düzgün bir şekilde dinlenir ve toparlanmanıza imkan sağlarsanız, sakatlanma olasılığınızı en aza indirebilir ve Strongman de başarılı bir kariyer için kendinizi ayarlayabilirsiniz.

World’s Strongest Man 2018 Finallerinin En İyi 5 Anı

Kaynak: https://barbend.com/professional-strongman-advice/
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz