Araştırmacılar Vücut Geliştirme İle İlgili İlginç Verileri Paylaştı

0
kas-buyumesini-en-ust-duzeye-cikarmak-icin-3-temel-prensip

Vücut geliştirme uçsuz bucaksız bir mecra. Özellikle dünya çapında spora olan ilginin artması vücut geliştirmeye olan ilgiyi de arttırmış durumda.

Her konuda olduğu gibi bu alanda da birçok bilimsel araştırma yapılıyor. Üniversiteler vücut geliştirme, spor, beslenme ve sağlıkla ilgili birçok bilgi üzerinde araştırmalarına devam ediyor.

Reklam

Aşağıda ilginizi çekebilecek 5 önemli bulguyu sizinle paylaşıyoruz:

1. Tendonlara İyi Bakın

arastirmacilar-vucut-gelistirme-ile-ilgili-ilginc-verileri-paylasti

Araştırmacılar, antrenmanı birden bıraktığınız zaman (mesela sakatlandıktan sonra) tendonlara ne olduğunu öğrenmek amacıyla bir çalışma başlattılar. Literatürü gözden geçirerek, antrenman kesildikten bir süre sonra tekrar başlandığında, eğer gerekli özen gösterilmezse tendonların birtakım metabolik ve yapısal değişikliklere uğrayarak kişinin sakatlanmasının daha olası hale geldiği sonucuna vardılar.

2. 130 KG

Mega cüsseli Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay’ın 2016 Mr. Olympia’daki ağırlığı. Bu rakam, olağanüstü iriliğiyle yarışmanın birincisi olan Phil Heath’in ağırlığından 16 kg daha fazla.

3. Direnç Sınaması

The European Journal of Applied Physiology dergisinde çıkan bir çalışma, yorgunluk direnci ve hipertrofi açısından değişken direncin etkileri ile (kameralı makineler gibi) sürekli direncin (serbest ağırlık gibi) etkilerini karşılaştırdı. Değişken dirençli makinelerin yorgunluk direncini iyileştirdiği bulgusuna rağmen, kas hipertrofisinde ikisinin arasında bir fark olmadığı görüldü.

Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Gainer Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Protein Tozu Takviyeleri

4. Kuvvet Ve Kütle İçin Daha Uzun Tutulan Dinlenme Araları Daha Etkili

Central Florida Üniversitesi araştırmacıları, aralarında sekiz hafta boyunca üçer dakika dinlenme verilen 3 ilâ 5 tekrarlı dört set yapmanın, aralarında birer dakika verilerek 10-12 tekrarlı dört set yapan direnç talimli erkeklerde 1RM bench press ve kol kütlesi gelişimini daha çok uyardığını buldular.

5. Vurgulamadan da Olur

Avustralya Edith Cowan Üniversitesi araştırmacıları, antrenmanlı katılımcılarda “vurgulu” eksantrik yüklemeyi geleneksel yükleme programıyla karşılaştırdılar. Vurgulu eksantrik yükleme, ağırlığın her tekrarın eksantrik kısmında yüklenmesi anlamına geliyor. Vurgulu eksantrik yüklemenin, 10 hafta boyunca yapılan geleneksel yüklemeye mukayesen hipertrofi gelişimini ekstra arttırmadığı bulundu.

Kaynak: FLEX 2017, Nisan-Mayıs

İşlevsel Dengede Hangisi Daha Faydalı: Squat mı Leg Press mi?

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz