En İyi 5 Pre-Workout Takviyesi (2021)

10

Son zamanlarda yorgun mu hissediyorsunuz? Antrenmanlar yorucu mu geçiyor? Antrenmanlarınızın daha iyi geçmesi için enerjiye ve güce mi ihtiyacınız var?

Bu şekilde hem performansınıza, hem gücünüze, hem toparlanma evrenize, hem de bağışıklık sisteminize katkıda bulunan onlarca pre-workout takviyeleri arasından, her amaca hizmet edebilen en iyi 5 alternatifi sizler için listeledik!

Reklam

Piyasadaki En İyi 5 Pre-Workout

Kingsize Beast Mode

Kingsize Beast Mode, vücut geliştirme sporunu hayatının bir parçası olarak kabul edilen profesyonel sporcular için geliştirilmiş formülüyle öne çıkıyor. Spor öncesinde ihtiyaç duyulan hemen her takviyeyi barındıran kompleks bir yapıya sahip olan ürün, kusursuz bir NOX karışımından oluşuyor. Beta alanin, arjinin, sitrülin malat, BCAA, kafein, kreatin ve daha pek çok ha maddeyi tek seferde vücuda kazandırabilen Kingsize Beast Mode; vücuttaki pump etkisini en iyi şekilde destekleyen ürünlerin başında geliyor. Hem protein ve enerji hem de nitrik oksit üretimine katkıda bulunan L-tirozin ve taurinin de bulunduğu ürün formülünde bulunan vitamin ilaveleri de kütle kazancı sağlamada gereken desteği veriyor.

Güçlü içeriğiyle her servisinde 16.260 mg’lık pump etkisi sunan Kingsize Beast Mode, antrenman öncesinde performansını ikiye katlamak isteyenlerin gözü kapalı kullanbileceği en iyi pre-workout ürünlerinden bir oluyor.

Kingsize Citrulline Malate

NOX üretimine destek olan ve neredeyse tüm pre-workout ürünlerinin temel ham maddelerinden birini oluşturan sitrülin malat, profesyonelliğin sınırlarını zorlamak isteyenler için Kingsize Citrulline Malate ürünü ile sizlere ulaşıyor. %100 saf formdaki sitrülin malat içeriğiyle dikkat çeken ürün, nitrik oksit seviyesini yükseltmekten toparlanmayı hızlandırmaya kadar sporcuların en önemli ihtiyaçlarını karşılıyor. Her servisinde vücuda 1000 mg saf sitrülin malat kazandıran Kingsize Citrulline Malate, antrenman öncesinde olduğu gibi antrenmandan sonra da kullanılabilen güçlü bir içerikle kullanıma sunuluyor.

Grenade 50 Calibre

Grenade 50 Calibre ürünü, gerçekten bir pre-workout takviyesinde ne bulunmalıysa hepsini içeriyor. Üstelik kola aromalı tadı da inanılmaz lezzetli, vücudunuza girdiği anda etkisini hissettiriyor. Sağlık sınırları dahilinde, tek servisinde 275 mg kafein bulunduruyor. Bu miktar bir antrenmandan en iyi verimi alabilmeniz için fazlasıyla yeterli. Öyle ki, set arası vermeye dahi ihtiyacınız olmaz! Zengin içeriğinin içinde kafeine destek olarak sitrülin malat da bulunuyor. Bu sayede damarlarınız genişliyor, kan akışı hızlanıyor. Bu da pump artıyor demek oluyor! Ayrıca sitrülin malat, toparlanmada da önemli rol oynuyor. Ek olarak her servisinde 400 mg BCAA, 1.5 gram kreatin, 1.5 gram alanin, 500 mg arjinin ve 250 mg taurin bulundurarak performansı zirveye taşımaya yardımcı oluyor. Ginseng, pancar kökü ekstresi, kakao ekstresi, yeşil çay ekstresi gibi bitkisel içeriklerle de metabolizmayı hızlandırıyor ve antrenmandan alacağınız verimi katlayarak arttırıyor.

İyi bir pre-workout istiyorsanız, hiç düşünmeden Grenade 50 Calibre ürününü kullanabilirsiniz.

Weider Nosx10

Türkiye’nin tartışmasız en çok sevilen markalarından biri olan Weider, pre-workout takviyesi seçeneğinde de kaliteden ödün vermemiş. Weider Nosx10; amacı antrenmanda çok daha iyi hissetmek olanlardan ziyade, antrenmandan önce tüketerek kazancını en üst seviyeye çekmek isteyenlerin ürünü.

İçerdiği servis başına 160 mg kafeinle tabii ki performansa ciddi oranda destek oluyor. Fakat Weider Nosx10 daha çok BCAA, glutamin ve arjinin gibi amino asitleri bol miktarda bulundurarak antrenman boyunca kaslardaki protein sentezini maksimuma çekmeyi amaçlıyor. Toparlanma süresini de bu sayede kısaltıyor. Her servisinde 2,5 gram BCAA, 5 gram arjinin, 3.2 gram glutamin içeren bu zengin içerik, yoğun bir antrenmanda daha iyi hissetmenizi ve kas kütlenizi maksimize etmenizi amaçlıyor. Hem enerji veren hem de toparlanmayı zirveye taşıyan bu ürünü kesinlikle denemelisiniz. Özellikle kış mevsimindeki yoğun antrenmanlarda, böyle bir takviyeye ihtiyacınız olacak.

Hardline Nox 2

Türkiye’nin en çok tercih edilen pre-workout takviyelerinden biri olan Nox 2, rakip olduğu ürünlere göre çok uygun bir fiyata sahip olmasıyla biliniyor. Üstelik fiyat uygunluğuna rağmen, içerik kalitesinden asla taviz verilmemiş olması da bir diğer olumlu özelliği. Karadut aromalı bu kompleks karışım, içerdiği nitrik oksit içeriğiyle damarları genişletip pump etkisini zirveye taşıyor.

Arjinin, glutamin, alanin, kreatin, BCAA, sitrülin malat, taurin gibi spordan önce tüketildiğinde performansı olumlu etkileyen amino asitlerin yanı sıra bol miktarda kafein de içeriyor. Hem uygun hem de etkili bir ürün arayanlar, Hardline Nox 2 kullanmayı kesinlikle düşünmelisiniz.

Neden Pre-Workout?

Pre-workout takviyeleri, antrenmanda çok daha zinde hissetmenizi sağladığı için muhtemelen vazgeçemediğiniz takviyelerdendir. Her pre-workout takviyesinin, kendine özgü formülü vardır, hangi maddelerin kombinasyon olarak kullandığına göre bu takviyelerin etkisi değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle bu takviyeler, en fazla alternatife sahip olduğunuz takviyelerdir. Takviye seçiminiz, antrenmanlarınızın amacına göre değişebilir.

Daha verimli bir enerji üretimi sağlayarak, antrenman perforfmansınızı zirveye taşımanızı sağlayan bu takviyelerin büyük çoğunluğunda kafein bulunmaktadır. Çünkü kafein, antrenmanlardan önce alındığında performansa etkisi en fazla olan takviyelerdendir. Hatta belli miktarda dozun fazlası, WADA (Dünya Doping Kurulu) tarafından doping listesinde dahi bulunur. Bu nedenle oldukça etkili bir performans arttırıcıdır. Günde toplam 400 mg kafeinin üzerine çıkılmaması pek çok sağlık kuruluşu tarafından tavsiye edilmektedir. Kafeinin yanı sıra; dayanıklılık, güç, performans arttıran diğer takviyeler de pre-workout ürünlerinin içerisinde bulunur. Bu sayede yoğun antrenmanlar çok daha az zorlayıcı hale gelebilir. Özellikle uykusuz, bitkin hissedilen günlerde pre-workout takviyesi, antrenmanlardan geri kalmamanıza yardımcı olur.

Pre-workout takviyelerinin içerisinde kafein dışında en yaygın olarak bulunan maddeler; beta alanin, arjinin, taurin, sitrülin malat, BCAA, kreatin ve tirozindir. Ek olarak vitamin ve mineral içerikleri de bulundururlar. Diğer takviyelerle birlikte odak, dayanıklılık, yağ yakımı, kan akışı gibi bonus etkiler de gözlemleyebilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

10 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz