Vücudunuzu Toparlarken Bir Yandan da Kas Yapan Piyasadaki En İyi 6 BCAA [2020 GÜNCEL LİSTE]

11

BCAA’nın en popüler supplement olduğunu biliyor muydunuz?

Kas yapım süreci için en önemli amino asitleri bir arada bulunduran formül olan BCAA, protein tozu ile birlikte en fazla ilgi gören supplement. Gözünüzü kırpmadan satın alıp, güvenle kullanabileceğiniz ürünleri ise bizler sizin için sıraladık!

Reklam

İşte Piyasadaki En İyi 6 BCAA [2020 GÜNCEL LİSTE]:

1. Scitec BCAA+Glutamine Xpress

en-iyi-bcaa-onerisi-2017

 

Hem BCAA, hem de glutamin takviyesini bir arada sunan Scitec BCAA+Glutamine Xpress, son zamanların gözde markalarından biri. Gerek ham madde kalitesi, gerek fiyat/performans, gerek marka imajıyla birçok sporcunun tercihi haline geldi. En son Cedric McMillan’ın Arnold Festival yarışmasında birinci olmasıyla daha da popüler bir marka olan Scitec kesinlikle ilerde daha iyi bir noktaya gelecek.

Ürün BCAA ve glutaminin yanı sıra, önemli bir amino asit olan Taurin bakımından da zengin.

Her servisinde 5 gram BCAA, 5 gram da glutamin bulunuyor. Tadı da oldukça lezzetli.

Servis başına fiyatı da oldukça uygun olan bu ürünü, kas gelişimi için önemli olan amino asitleri tüketmek istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz.

2. Grenade Defend BCAA

en-iyi-bcaa-onerisi-2017

Lezzetli aromaları sebebiyle yaygın olarak kullanılan Grenade Defend BCAA, piyasanın en sevilen BCAA takviyelerinden biri.

Her servisinde 7 gram BCAA’nın yanı sıra bir lezzet şöleni sunuyor, üstelik bu lezzet şöleninde şeker de bulunmuyor. Toparlanmadaki katkısı, kullanan sporcuların çoğu tarafından hissediliyor.

Ek olarak bulundurduğu amino asit profiliyle, toparlanmayı üst seviyeye taşıyan bu ürün hidrasyon profiliyle de antrenmandaki gücü ve performansa katkı sağlıyor.

Vejeteryan beslenme düzenine sahip kişiler de bu ürünü fermente edilmiş olması sebebiyle kullanabiliyor.

Antrenman esnasında ferah bir tat ve destek olarak, antrenman öncesindeki öğünlere destek olarak veya günün herhangi bir anında lezzetli bir meşrubat gibi tüketebileceğiniz Grenade Defend BCAA’yı kesinlikle denemelisiniz.

3. Supplementler.com BCAA 2:1:1

en-iyi-bcaa-onerisi-2017

Türk sporcuları için yeni bir sporcu gıdaı olan Supplementler.com BCAA 2:1:1, 480 gramlık kutuda 75 servis ile sporculara sunuluyor.

Karpuz aromasına ilk yapılan yorumlar ürünün lezzetli olduğunu gösteriyor. Ürün her servisinde 2:1:1 oranlarında toplam 5 gram BCAA içeriyor.

Hayvansal bileşen içermeyen fermente edilmiş formülü ile vejetaryen ve vegan kullanımına da uygun olan ürün sıvı ile kolayca karışabiliyor.

Yüksek emilime sahip ham madde kalitesi ile beğeni toplayan Supplementler.com BCAA Avrupa standartlarında İyi Üretim Uygulamaları kapsamında denetleniyor.

4. Optimum Gold Standard BCAA

en-iyi-bcaa-onerisi-2017

Son zamanların en popüler markası olan Optimum Gold Standard BCAA, yüksek standartlarını BCAA ürününde de gösteriyor.

Bağışıklık sistemine destek olan C vitamini, stres azaltan magnezyum ve diğer birçok önemli minerali de içerisinde bulunduran Optimum Gold Standard BCAA tamamen bir sporcunun performansı düşünülerek üretilmiş.

Optimum, her ürününde olduğu gibi bu ürününde de fiyat/performans konusundaki başarısını konuşturmuş.

Her servisinde 5 gram BCAA takviyesi, 2:1:1 oranında lösin, izolösin ve valin bulunduruyor.

İçimi hafif ve tüketimi kolay olan bu BCAA takviyesine kas kütlenize katkı sağlaması için şans verebilirsiniz.

5. Weider Premium BCAA Powder

en-iyi-bcaa-onerisi-2017

Weider, boşuna en sevilen markalardan biri değil. Hiçbir ürünü hayal kırıklığına uğratmıyor.

Premium BCAA Powder da tüm ürünler gibi oldukça başarılı. Tropik tatları ve kaliteli içeriğiyle son derece üstün bir BCAA takviyesi.

Her servisinde 6 gram BCAA bulunan Weider Premium BCAA‘nın lösin, izolösin ve valin oranı 2:1:1.

Bir BCAA takviyesinde aradığınız tüm özellikleri bulunduran Weider Premium BCAA, tavsiye edebileceğimiz ve denemenizi önerebileceğimiz bir diğer ürün.

6. Hardline BCAA Fusion

en-iyi-bcaa-onerisi-2017

Türkiye’nin en çok satan markalarından olan Hardline, hesaplı olmasının yanı sıra kalitesinden de ödün vermeyen bir marka.

Hardline’ın BCAA Fusion ürünü de kaliteden ödün verilmemiş, oldukça başarılı bir BCAA takviyesi. Hardline BCAA Fusion kullanan herkes kalitesinden oldukça memnun gözüküyor.

Tek servisinde 7 gram BCAA bulunuyor ve BCAA formülünün kas yapma süreci için en önemli amino asiti olan lösinin oranı oldukça yüksek. Bu da vücut geliştiricilerin aradığı bir özellik olarak Hardline BCAA Fusion’ın artılarından.

Bulundurduğu diğer önemli destekleyiciler ise glutamin ve B6 vitamini. Glutamin toparlanmayı ve kas yapım sürecini hızlandırırken, B6 vitamini de bu amino asitlerin emilimini bir üst seviyeye taşıyor.

Hesaplı, kaliteli, zengin ve isteneni veren Hardline BCAA Fusion kesinlikle şans vermeniz gereken BCAA takviyelerinden.

BCAA Neden Kullanılır?

Image result for bcaa fat loss

BCAA takviyesi yaygın olarak diyet yapan sporcular tarafından kullanılır. Kilo vermek veya yağ yakmak için kalori açığı oluşturulduğunda, vücudun kas kaybı ve yorgun hissetme ihtimali artar. Hele ki büyük kalori açıklarında kas kaybı olma ihtimali kesindir. Diyette kaslardaki protein sentezinin devamlılığı ve kas kaybını önlemek için BCAA takviyesine başvurulur. Aynı zamanda BCAA düzenli olarak kullanıldığı zaman özellikle başlangıç seviyesindeki sporcularda yorgunluk hissini ciddi oranda azaltır.

Ayrıca BCAA, yoğunluğu yüksek ve uzun süren antrenmanlar sonrasında birçok sporcunun sık sık kullandığı bir amino asit kaynağıdır. Hem yüksek yoğunluk, hem de yüksek hacim kasların enerji kaynağı olarak kullanılmasına veya kalori açığı oluşumuna sebep olabilir. Akabinde kas kaybı gelebilir. Bu ihtimale karşı önlem olarak BCAA kullanabilirsiniz.

Uzun süren açlıklarda da BCAA tüketimi işe yarayacaktır. Çok uzun süre aç kalıp, enerjiyi kaslardan karşılama durumuna gelebilirsiniz. Bu duruma gelmeye karşı önlem olarak BCAA kullanabilirsiniz.

Yani aslında vücudun kas yakmaya yönelme ihtimaline karşın, kas kaybını önlemek için BCAA kullanabilirsiniz.

Son olarak, yazının başında da vurguladığımız gibi, protein ihtiyacınızı karşılayamadığınız durumlarda BCAA takviyesi kullanabilirsiniz. Kalan protein açığınızı, protein tozu ile kapatırmışçasına BCAA ile de kapatabilirsiniz.

BCAA Oranları Ne Anlama Gelir?

4:2:2, 2:1:1 gibi BCAA oranlarına kesin rastlıyorsunuzdur. Bu oranlar; lösin, valin ve izolösin oranlarını temsil eder. Lösin, kaslar için en önemli amino asit olarak daima büyük olan oranı temsil eder.

Bu oranın ne olduğundan ziyade, toplamda ne kadar amino asit aldığınız daha önemlidir. Oranlar, kas kütlenizi neredeyse etkilemeyecektir. Kaç gram BCAA aldığınızı ve yüzde olarak lösin, valin ve izolösinin miktarlarını biliyorsanız oranın ne olduğunun önemi yok. Kalori ihtiyacınızla birlikte makro besin ihtiyacınızı da karşılayabilmeniz büyük resimdeki en önemli kriterler.

BCAA Nasıl Kullanılır?

BCAA kullanımını aldığınız ürün üzerinde tavsiye edilen şekilde yapmanız en sağlıklısıdır. Yine de günlük protein ihtiyacınıza göre ve kalori ihtiyacınıza göre tüketeceğiniz BCAA miktarı değişebilir. BCAA tüketimi için bir üst limit koymak doğru olmayacaktır.

Antrenman esnasında, antrenman öncesinde veya antrenman sonrasında BCAA kullanabilirsiniz. Genellikle antrenman sırasında veya antrenmandan sonra kullanım yaygındır.

BCAA’nın kaslardaki protein sentezini arttırması dışında, kas yapım sürecinde protein ve proteinin yapıtaşı olan amino asitlerin kas inşası için en önemli role sahip olması.

BCAA’yı protein takviyesi gibi düşünebilirsiniz. Çünkü BCAA; yumurta, et gibi protein kaynaklarının içerisinde bulunur. Yani protein eksiğiniz olduğu zaman, protein açığınızı BCAA takviyesiyle de giderebilirsiniz.

Günlük besin ihtiyacınızda kas kütlesi inşa etmede en önemli rolü üstlenen protein de eninde sonunda amino asitlere ayrıştırılır. Bu amino asitlere ek olarak, sindirilmeye hazır ve kas yapımı için ideal olan amino asitleri almanız kas kütlenize katkı sağlayacaktır.

Piyasadaki en iyi yağ yakıcı arjinin ürünlerini incelemek için tıklayın!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

11 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz