Yapabileceğiniz En Ölümcül 5 Bench Press Hatası!

1

Bench press, en klasikleşmiş üst vücut egzersizidir. Yalnızca göğüs kaslarını değil, üst vücuttaki her kası geliştirir ve güçlendirir. Fakat bench press aynı zamanda omuz sakatlıklarının da klasikleşmiş bir egzersizidir. Hatta bazı kazalardan insanlar dahi ölmüştür!

Eğer bu hataları yapıp risk almak istemiyorsanız listelediğimiz 5 hatadan kesinlikle kaçınmalısınız!

Reklam

False Grip (Bilek Bükük Tutuş) Kullanmak

Bench Press Mistakes That Can Actually Get You Fatally Injured

Ağır bir ağırlıkta, bileğinizin stabilitesinin azalması haline korkunç kazalar yaşayabilirsiniz. Bileğiniz burkulabilir, incinebilir, kırılabilir, hatta ve hatta; ağırlık suratınıza veya göğsünüze düşebilir. Bileğinizi tamamen düz tutup, ağırlığa hakim olmalısınız! Yoksa buradaki gibi kazalar yaşayabilirsiniz:

Onlarca sporcu bu tutuş yüzünden bench press yaparken sakatlanıyor. Bu hatayı yapmamaya özen gösterin ki, bu tip sakatlıklar yaşamayın.

Bench Press Yaparken Ağırlıktan Uzak Bir Noktadayken Ağırlığı Kaldırmaya Çalışmak

En yaygın hatalardan biridir. Ağırlığı iskeleden çıkarıp öne getirmek için, çok sakat pozisyonlara girmeniz gerekebilir. özellikle omuz bölgesinde bu sebepten dolayı çok fazla sakatlık görüşebiliyor.

Ağırlıktan uzaklaşmayın, ağırlığa yakınlaşın. Düze yakın bir itiş yapabileceğiniz pozisyonda başlayın.

Dirsekleri Yana Açmak

Got a Cranky Elbow? How to Train Smart and Prevent Pain - Fitness, Recovery, mobility, elbow, physical therapy, elbow pain

Dirsekleri yana açarak bench press yapmak, en yaygın sakatlık sebeplerinden biridir. Dirseklerinizi mümkün mertebe vücudunuza yakın tutarak, bilekleriniz yere dik bir şekilde itiş yapmalısınız. Aksi takdirde omuzlarınıza ekstra yük binebilir ve sakatlanabilirsiniz.

Birçok kişi, göğüslerin, dirsekleri yana açınca daha iyi çalıştığını düşünerek egzersizi dirsekleri yana açarak uyguluyor. Ancak omuzdaki birçok eklem bu durumdan olumsuz etkilenebilir.

Yardım Alarak Çeyrek Bench Press Yapmak

Bench Press Mistakes That Can Actually Get You Fatally Injured

Yalnızca kendinizi kandırırsınız. Bar göğsünüze değmiyorsa o tekrarı saymamalısınız. Yardım alırken, yardımcınızın hiç yardım etmediğini varsaymamalısınız. Powerlifting yarışmalarında, elin değmesi dahi kaldırışı geçersiz yapıyor. En ufak bir temasın etkisi var. Kendinizi kandırmayın!

Özellikle o son 2 zorlama tekrarı dediğiniz tekrarları direkt olarak yardımcınız kaldırıyor. Ne gerek var? Bunun sizi geliştireceğini mi sanıyorsunuz? Geliştirmeyecek, peşinen söyleyelim.

Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Gainer Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Protein Takviyeleri
  Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri

Omuzları Geriye Alıp Aşağıya İterek, Köprü Kurmamak

Bench Press Mistakes That Can Actually Get You Fatally Injured

Tabii ki resimdeki gibi bir köprüye ihtiyacınız olmayacak. Ancak köprü, omuzlarınızı daha güvenli bir pozisyona sokup itiş esnasında doğru bir postürü korumanızı sağlar. Sırtınız dümdüzken yapacağınız itişler, resimdeki köprüyü kurup yapacağınız itişlerden çok daha sağlıksızdır.

Bunu bir hile olarak değil, sağlıklı bir itiş taktiği olarak görmelisiniz. Yoksa er ya da geç sakatlanacağınıza şüphe yok.

Bu pozisyon bele yük bindirmez. Yatay düzlemde yaptığınız itişin belinize bindireceği yük, boş barla squat yaparken belinize binen yükten çok daha azdır.

Korkmayın ve ufak da olsa bir köprü kurun. Sağlıklı itişler yapın.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz