Başlangıç Seviyesi İçin Basit ve Etkili Full Body Güç Antrenmanı: StrongLifts

0

Güç antrenmanları, bilimsel araştırmaların da hem vücut geliştirme hem de güç artışı anlamında desteklediği bir antrenman stili. Bu nedenle güç odaklı çalışmalar son zamanlarda pek çok kişi tarafından sevilerek uygulanıyor.

İyi görünen bir vücut dışında, atletik anlamda da gelişen bir vücut birçok insanın ulaşmak istediği bir hedef. Bu nedenle CrossFit, powerlifting gibi sporlar gittikçe popülerleşiyor.

Reklam

Güç antrenmanlarının en büyük dezavantajlarından biri, ağırlık arttıkça çok zaman alması. Çok az harekete çok fazla zaman harcamak gerekebiliyor.

Bir diğer sorun ise güç antrenmanlarına başlamak isteyen kişilerin ne yapması gerektiğiyle ilgili kesin bir bilgi edinememesi durumu.

StrongLifts bu iki soruna da iyi bir çözüm getiriyor. Telefon uygulamasıyla zamanı iyi ayarlayabilmenizi sağlarken, size basit ve etkili bir program sunuyor. Hem Android hem de Apple uygulaması mevcut.

StrongLifts Kimler İçindir?

Related image

Hem güç antrenmanı yapmak isteyen kişiler, hem vücut geliştirmede güçlenmeye odaklanılan dönemde olan kişiler, hem de egzersiz yaparak daha sağlıklı bir vücuda ve postüre sahip olmak isteyenler size vereceğimiz basit ve etkili StrongLİfts programını uygulayabilirler.

StrongLifts Nasıl Yapılır?

Image result for stronglifts

StrongLifts, sitesine girdiğinizde size yapmanız gereken hareketlerin nasıl uygulandığının videolarını ve programla ilgili sık sorulan soruları sunuyor.

Aslında tek yapmanız gereken, uygulamada veya programda denen şekilde ağırlıkları arttırarak ilerlemek ve tıkandığınız noktada ağırlıkları düşürerek artışa devam etmek.

A ve B antrenmanlarını haftada 3 uygulamanız yeterli. 2 tip antrenmanı 3 kez uyguladığınız için, A-B-A ve B-A-B şeklinde bir gidiş olacak.

StrongLifts Full Body Güç Antrenmanı

A Antrenmanı

B Antrenmanı

5×5 Squat

5×5 Squat

5×5 Bench Press

5×5 Overhead Press

5×5 Barbell Row

1×5 Deadlift

 

Deadlift, sinir sistemini yoran ve az set sayısıyla da gelişen bir egzersiz olduğu için deadlift egzersizinin set sayısı az. Isınmalar hariç 5 tekrarlık bir set ile deadlift egzersizini uzun süre geliştirebilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz