Egonuzla Leg Press Yapmayı Bir An Önce Bırakmanız Gerekiyor!

0

Bu yazı; squat yapmaktan “sakatlar” diye çekinen, leg press makinesine geçince kendisini dünyanın en iyi vücut geliştiricisi sanan kişileri biraz üzebilir.

Egonuzu Squat İçin Saklayın

Image result for heavy leg press

Reklam

Vakit kaybetmeyin. Squat kadar efektif bir egzersiz varken, ömür boyu bu egzersizde güçlenebilecekken, çok daha kolay olan bir harekette bastığınız 400 kilogram sizi mutlu etmemeli. Çünkü muhtemelen 16-17 yaşında, sizden daha kaslı bacaklara sahip ve squat rakamınızdan çok daha fazla squat yapabilen çocukların varlığından haberdar değilsiniz…

Pump dışında hiçbir şeyi umursamayıp, “ağır kaldırınca noluyor?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Açıklayalım; ağır kaldırınca güçleniyorsunuz ve kaslarınız gelişiyor. Bu kadar basit. Bu işi doğal yollarla, uzun yıllar boyunca sabırla yapmayı kafanıza koyduysanız o ağır squat, deadlift ve bench press setlerine girmek durumundasınız.

Üstelik Leg Press Egzersizini de Yanlış Yapıyorsunuz

Related image

Diyelim ki leg press egzersizinde kralsınız. Sizden iyisi de yok. Bu egzersizi amacına uygun şekilde, doğru formda yaptığınıza emin misiniz?

https://www.youtube.com/watch?v=Ai7h_zFFkK0

Leg press, daha çok sarkoplazmik hipertrofi amaçlı yapılır. Squat gibi bir egzersizden sonra, kasları hissetmek ve yormak için kullanılır. Dolayısıyla bu egzersizde Ronnie Coleman değilseniz fazla kilolara odaklanmanıza gerek yok. Ki Ronnie Coleman’ın squat rakamları da ortada…

Squat yapamadığınız için, bacak kaslarınızı çalıştıracak başka egzersiz bulamadığınız için bütün egonuzu bu harekette kullanmayı bırakın!

Yapmanız gereken; tam hareket mesafesi kullanıp dibe inebildiğiniz kadar inerek, quadriceps ve kalça kaslarınıza odaklanmak.

Ağırlıkları Leg Press Makinesine Dolduran İnsanların Büyük Çoğunluğu Yanlış Forma Sahip

Image result for heavy leg press

Bahsettiğimiz şekilde yapmak yerine, salondaki tüm ağırlıkları doldurup kendinizi alfa sanıyorsanız, hemen o yanılgıdan kurtulun. Çünkü egzersizi ağır yapayım derken yanlış yapıyorsunuz.

Yalnızca yarım hareket mesafesinde hareket ederek, çalıştırmanız gereken kaslardan çok dizinize yükleniyorsunuz. Öyle ki, bu hareketi ağır yapayım derken sakatlanan bir sürü vücut geliştirici var…

Leg Press, Squat ve Deadlift Gibi Egzersizlerden Daha Fazla Sakatlanma Riskine Sahiptir

Image result for heavy leg press

Sırtınızı yasladığınız bir makinede, oturur pozisyonda kapasitenizin üzerinde bir ağırlığı itmeye çalıştığınız zaman, diskleriniz temel egzersizler olan squat ve deadlift gibi egzersizlerden çok daha fazla risk altında olur.

Egzersizler sizi sakatlamak değil, ileri taşımak için tasarlanmıştır. Fakat yanlış uyguladığınızda, her egzersiz sakatlayabilir. Leg press, mekaniği gereği oturur pozisyonda kendinizi zorladığınızda sakatlığa sebep olabilir.

Yalnızca bacak kaslarınızı kullanarak yapacağınız itişlere odaklanın, Jay Cutler izleyip gaza gelip salondaki leg press makinesini yüklemekten kaçının.

Doğru formda yaptığınız 100 kilogramlık squat setleri, yanlış formla yaptığınız 500 kilogramlık leg press setlerinden daha fazla kas kazanımı getirecektir.

Doğru Kasları Çalıştırmıyorsunuz, Ağır Kaldırmak da İşinize Yaramıyor, Sakatlık Riskine de Sahipsiniz, Neden Devam Ediyorsunuz?

Bizce artık leg press setlerini ağır yapmak yerine, squat egzersizine odaklanma vaktiniz geldi.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz