Burpee Box Jump-Over İle Etkili Kardiyo

1
Burpee Box Jump-Over İle Etkili Kardiyo

Burpee box jump-over egzersizi, kondisyon antrenmanınızı havaya fırlatıp çoğu kişinin yapmaya dahi korktuğu bu hareketi daha da zorlaştırarak bütün vücudun yağ yakma fitilini ateşliyor. Kalp atış hızınızı anında yükselterek vücudun gün boyu yağ yakmasını sağlayan mekanizmaları tetiklemek  için bu antrenman size çok faydalı olacak.

İnsanların Burpee Hareketinden Daha Çok Sevdiği Bir Şey Varsa O da Zorlaştırılmış Burpee Olmalı, Değil Mi?

Cevabı, sorduğunuz kişiye göre değişir ancak burpee, atletik egonun ibresini tavan yaptıran sağlam hareketlerden biridir, bunu biliyoruz. Bu yüzden birçok spor takımında ceza olarak verilir. WOD hareketleri arasında varsa işimizi gerçekten zorlaştırıyor. Ancak bu hareketten nefret etmenize sebep olacak kadar mı gerçekten? Tabii ki değil! Çünkü burpee hareketinin daha sağlam, daha etkili bir vücut inşa ettiğini, yani CrossFit ekolünün temellerinden biri olduğunun farkındasınız. Hareketin sonuna kutuya sıçrama eklediğinizde kuvvet çarklarınızı yağlamış ve daha da güçlenmiş oluyorsunuz.

Reklam

Burpee Box Jump-Over Nasıl Yapılır?

Kutuya dönük konumda burpee yaptıktan sonra kutunun üstüne atlayın, sonra diğer tarafına atlayıp tekrar edin. Kutunun üstüne atlarken, inişinizi kolaylaştırmak için dizlerinizi “yumuşak” tutun. Kutudan inerken dizlerinizi bükülü tutup havada döndürerek iniş yaptığınızda bir sonraki burpee için doğru pozisyona gelin. Hem kutuya hem de zemine yaptığınız inişlerde dikkatli olun. Burpee hareketinde ayrıca ayaklarınızı ellerinize kadar getirme refleksi de vardır: kısaysanız, kutuya daha büyük bir mesafeden atlayın.

Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Gainer Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Protein Tozu Takviyeleri

Antrenman

3 egzersizi de uyguladığınızda 1 tur tamamlanıyor. 12 dakika içerisinde tamamlayabildiğiniz kadar tur tamamlayın(AMRAP).

-5 Barfiks

-10 Power Snatch (45 kg)

-15 Burpee Box Jump-Over

Kardiyo Sonrası Protein Tüketilmeli mi?

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz