Eklem Ağrısı Çekenlerin Kesinlikle Kullanması Gereken Mucize: Glukozamin

1

Ağırlık kaldırmak, kas gelişimi için bir şarttır. Kaslara direnç uygulamadığınızda kaslarınızı gelişime adapte etmeniz neredeyse imkansızdır.

Gelişmeye devam etmek isteyenler ise daima daha ağır ağırlık kaldırmak durumundadır. Kasları gelişmeye iten en önemli unsur, kasların karşı koyduğu direncin artmasıdır. Bu artış bir noktadan sonra eklemlerin kaldıramayacağı bir artış olabilir. Eklemleri sağlıklı tutmak adına; zekice antrenman yapmanın yanı sıra, eklem sağlığını koruyacak önlemler de alınmalıdır. Sürekli ağır çalışıp, limitleri zorlama ihtimali tecrübe arttıkça azalacaktır. Dolayısıyla antrenmanları sürekli ağır çalışılmayan, toparlanmaya ve eklem sağlığına iyi gelen bir düzene sokmak gerekir.

Reklam

Eklem Ağrılarına Son!

Image result for joint pain

Antrenmanları düzenlemekle birlikte, eklem sağlığına iyi gelen takviyeler de kullanılabilir.

Glukozamin yapılan araştırmaların da gösterdiği kadarıyla, eklem dostu bir takviye olarak ağır çalışan sporculara iyi gelmektedir. Kabuklu deniz ürünlerinden elde edilen glukozamin, kolajen bozulmasını azaltır ve bu sayede eklemlere iyi gelmektedir. Eklem sağlığı için sıkça kullanılmaktadır.

Glukozaminin faydalarını göstermek adına sporcular üzerinde yapılan çalışmalar çok kısıtlı olsa da, günlük 3000 miligram glukozamin kullanımının eklem bozulmasını önleyebildiği söylenebilir.

Fiziksel olarak yoğun şartlarda çalışanlarda ve sporcularda eklem ağrılarını azaltabilen glukozamin, özellikle düzenli olarak eklem ağrısı çekenlerin kesinlikle yönelebileceği bir takviyedir.

Glukozamin İnsülin Direncine Sebep Olur mu?

Glukozaminin insülin direncine sebep olduğu söyleniyor olsa da, yapılan güncel araştırmalar glukozaminin glikoz metabolizmasına bir etkisinin olmadığını göstermektedir. Yani gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Glukozamin ve Kireçlenme

Related image

Kireçlenmeye bir çözüm alternatifi olarak görülen glukozamin, bazı kireçlenme semptomlarında azalmaya sebep olabiliyor. Özellikle diz kireçlenmesindeki semptomların gelişimini yavaşlattığı görülüyor. Fakat glukozaminin direkt olarak kireçlenmeyi tedavi etmesi ihtimali söz konusu değil. Etkilerini ortadan kaldırabildiği kireçlenmeyi, glukozamin tek başına ortadan kaldıramıyor. Yalnızca kireçlenmenin ilerlemesini yavaşlatabilen glukozamin, kireçlenme durumunda alternatif bir destek olarak kullanılabilir.

Eklem sağlığı için gerekli olan Glukozamin Konroitin hakkında daha detaylı bilgi için Glukozamin Kondroitin Nedir, Nasıl Kullanılır? yazısını okuyabilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz