Crossfit Dünyasının İlginç mi İlginç Barfiks Çeşidi: Kipping Pull-Up

0
crossfit-dunyasinin-ilginc-mi-ilginc-barfiks-cesidi-kipping-pull-up

Crossfit dünyasına yabancıysanız sizi daha önce duymamış olabileceğiniz bir egzersiz ile tanıştıralım: Kipping pull-up.

Vücut geliştiriciler ve fitness bağımlıları için barfiks, eğlenceli ve sevilen bir egzersiz olsa da bu tür bir barfiksi denememiş olabilirsiniz. Kas kütlesi artışı için çok fazla bir etkiye sahip olduğunu söyleyemesek de yeni ve değişik bir egzersiz denemek isteyenler için uygun olabilir.

Reklam

Crossfit tutkunları ayrıca kipping pull up barfiks modelini önemserler ve sayı belirtirken kipping pull-up barfiks sayısı oldukça dikkate alnır.

Antrenmanlarınızda şöyle bir deneyebileceğiniz, severseniz dengenizi geliştirmek için kullanabileceğiniz bu egzersizi gelin birlikte inceleyelim.

Zirve Tırmanışı!

Hysell: “Bu antrenman sırayla yapılabilir. Bir, iki ya da üç tekrar yapabilir veya çok kolay geliyorsa ağırlık ve tekrar ekleyebilirsiniz. Yeni başlayanlar sıçramalı barfiks, barbell row ve inverted row yapabilirler.”

Hareket Kipi

Kipping gerçekten bir işe yaramıyor mu yoksa hareketin CrossFit tekniğini ihmal ettiğiniz için çok şey mi kaçırıyorsunuz?

Yazan: Joe Wuebben

Crossfit yapanların konuşmaktan bıkmadıkları bir şey varsa, o da kipping barfikstir; kipping, ivmenin denkleme girmediği ve düz bir hizada yapılan normal barfiksin tersine vücut adeta fırlatılarak yapılan barfiks türüdür. CrossFit yapmayanlar, kastaki baskıyı kaldırdığı ve dolayısıyla kütle inşasında etkisiz kaldığı için kippinge burun kıvırırlar.

Crossfitçiler ise daha çok tekrar çıkarmak (elit seviyedeki sporcular 50-100 tekrar çıkarabiliyor) ve antrenmanlarının (WOD) yoğunluğunu arttırmak için kippingi kullanırlar.

Peki, kipping barfiksi rutininizde ne zaman yer almalı? South Carolina CrossFit Hilton sahibi Craig Hysell: “CrossFit yarışmasına hazırlanıyorsanız, hem düz hem de kipping barfiks çekmek akıllıca bir karardır.”

[ls_content_block id=”6553″]

Antrenman

Talimatlar: Aşağıdaki barfiks karmasını 10 dakika boyunca 10 kez yapın. Formunuzun bozulduğu anlarda bir sonraki dakika başına kadar dinlenin.

Hareket Tekrar
Boyun Arkasından Düz Barfiks 2
Göğüsten Bara Düz Barfiks 3
Düz Barfiks* 4

* Hysell, kippingi denemek isteyenlere,düz barfiksi kippingle değiştirmelerini öneriyor.

Kaynak: M&F 2017, Mayıs

En İyi Orta ve İleri Seviye Sırt Egzersizi: Ağırlıklı Barfiks

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz