Crossfit’in Neden Bu Kadar Sevilen Bir Spor Haline Geldiğinin 6 Kanıtı

0

Crossfit, son zamanların en hızla gelişen sporlarından biri olmayı başardı. Bu başarıyı da çok kısa sürede elde etti. Peki tam olarak ne yaptı da bu noktaya geldi?

Bu noktada sayısız pazarlama taktiği ve büyük bir geçmiş söz konusu. Değinilebilecek tüm detayları ele alacağız.

Reklam

Crossfit Yağsızlaştırır

Crossfit oldukça aktif bir spor. Antrenmanlarda güç, dayanıklılık ve kondisyon gibi becerileri geliştirmeye yönelik çalışılıyor. Ancak yarışmalar veya belli WOD (Workout of the Day) dediğimiz “günün antrenmanları”, süreye veya belli rakam limitlerine göre düzenleniyor.

Dolayısıyla spor yorucu bir hal alıyor. Bu sporu yapan bir kişi, beslenmede sınırlarını çok fazla zorlamıyorsa kesinlikle yağ yakar. O kadar yoğun aktivite sonrası yağ yakımının gerçekleşmemesi yalnızca beslenmede bir sorun olduğunu gösterir.

Crossfit Zamanı Verimli Kullandırır

Image result for crossfit time

Crossfit salonundaki WOD programını uygulayan bir kişi, en fazla bir saat antrenman yapar. Çoğunlukla, bir saatten de az zaman harcanır. Antrenmanlar yukarıda da belirttiğimiz gibi çok yoğun olduğu için verimli geçer. Az zamanda çok iş yaparak efektif bir antrenman yapmanızı sağlar.

Çok fazla zaman ayırmadan zinde kalmak, fit olmak isteyenler için Crossfit kesinlikle doğru seçim.

Crossfit Sosyalleştirir

Image result for crossfit group workouts

Crossfit, WOD (bu tarz terimlerden rahatsız oluyorum diyenler için terim sözlüğü) kültürü gereği toplu şekilde yapılan bir spordur. Bu esnada rekabet ile birlikte sosyalleşme de gerçekleşir. Bir süre sonra yakın dostluklar kurmanın gayet mümkün olduğu Crossfit salonları alternatif bir sosyal çevre oluşturmak için de elverişli.

Sosyalleşmeyi seven insanların da yönelmesi, Crossfit sporunu tercih edilir hâle getirdi.

Crossfit Cool İmaja Sahip Bir Marka

Image result for crossfit brand

Crossfit, yıllar süren çabalar sonucunda “cool” bir imaj yarattı. Güneş gözlüğü ve havalı antrenman ekipmanları ile gündeme gelen Crossfit yıldızları adeta bir stil yarattılar. Farklı ve ilgi çekici kıyafetlerin yanı sıra, elit bir imaj da çizildi. Bu imajda Reebok markasının katkısı oldukça büyük.

İnsanlar artık iyi görünmekten fazlasını istiyorlar. Crossfit de bu talebi gayet iyi karşılayan bir marka olduğu için talep görüyor.

Crossfit Hibrit Bir Spor

Related image

Crossfit içerisinde halter, cimnastik, powerlifting gibi pek çok spor dalını bulunduran hibrit bir spor. Tek bir konuda ustalaşmak yerine, her konuda iyi olmayı amaçlamak bir tercih. Bu tercihi yapan insanların yönelebileceği yegane alternatif olan Crossfit popülerliğine popülerlik katmaya devam edecek gibi duruyor.

Crossfit Monoton Değil!

Image result for boring training sessions fitness

Her gün, her hafta aynı hareketleri aynı şekilde çalışmak nedeniyle salonda yapılan sporların çoğu insanlara sıkıcı geliyor.

Crossfit bunu da yıkıyor. WOD yaparken her gün farklı bir antrenman, farklı egzersizler ve farklı amaçlar söz konusu. Bu da monotonluğu engelliyor ve çabuk sıkılan kişilerin Crossfit’e yönelmesini sağlıyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz