Spor Yapmak Sivilce Yapar mı?

0

Sivilceler, pek çok sebebe bağlı olarak çıkabiliyor. Stres, yanlış beslenme, cildin yapısı, genetik vb. faktörler sivilcelenmenin sebebi olabiliyor.

Spor yapmak da son zamanlarda sivilce sorunları ile özdeşleştirilen bir konu haline geldi. İşin gerçeğini söylemek gerekirse spor yapmak değil, spor yaparken yapılan yanlışlar sivilce oluşumunu meydana getirebiliyor.

Reklam

Spor Yapmanın Sivilce Oluşumuna Etkisi

Spor yapmak, düzenli olarak egzersiz yapmak aslında sivilce yapmak yerine sivilce oluşumunu önleyebilir. Çünkü araştırmalar, sivilcelerin genellikle stresten dolayı çıktığını gösteriyor. Spor yapmak ve düzenli olarak egzersiz yapmak ise stresi büyük ölçüde azaltıyor. Spor yapan ve yapmayan insanların stres seviyelerine bakıldığı zaman, spor yapan insanların stres seviyesi çok daha az.

Dolayısıyla spor yapma aktivitesinin direkt olarak sivilce artışı sağladığını söylemek çok yanlış olur. Spor yapmak, kalp sağlığını iyileştiren egzersizlerle aktif kalmak bu tip sorunlara yol açmaz. Aksine sorunlarınızın çoğuna çözümdür.

Sorunların pek çoğu spor yapanların yanlışlarından kaynaklanır. Bunlardan en büyüğü beslenmedir.

Yanlış Beslenme ve Sivilce Etkisi

Image result for acne steroids

Spor yapanlarda sivilce oluşumu, vücudu tanımamaktan kaynaklanır. Her besin, her insanda farklı etki yapabilir. Sivilcelenmeye sebep olan besinler tüketilirse sivilce oluşumu gerçekleşecektir.

Spora uygun beslenme adı altında, sırf spor yapmayı olumlu etkilediği için tüketilen bazı besinler sivilce yapabilir. Bu tip besinleri tüketmekte ısrarcı olmak, sivilcelerin miktarının git gide artmasına neden olur.

Vücudunuzu tanıyıp, sivilceye sebep olan besinlerden uzak durmazsanız sivilcelerin önüne geçemezsiniz.

Supplementler Sivilce Yapar mı?

Her besin nasıl ki kişiden kişiye farklı etki yapıyorsa, her supplement de her insanda farklı etki yapabilir. Kimi insanda bu sivilcelenme olarak görülür.

Supplementleri besinlerden farklı tutmak yanlıştır. Sivilceye sebep olan supplementi kullanmakta ısrar etmek de besinlerdeki gibi sivilcelerin artışına sebep olur.

Eğer bir besin veya supplement sivilceye sebep oluyorsa, tükettiğiniz miktarı azaltmayı deneyin ya da o besini/supplementi hayatınızdan çıkarın.

Steroid Kullanımı ve Sivilce

Image result for acne steroids

Spor yapan insanlar içinde kullanımı gittikçe yaygınlaşan steroidler, sporcular arasında en çok sivilceye sebep olan maddelerdir.

Bu tip yasal olmayan maddelerden daima uzak durulmalıdır. Karaciğeri çok fazla yoran bu ilaçlar dolayısıyla korkunç sivilce sorunlarına da yol açabilir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz