Protein Tozu Ne Zaman İçilmelidir?

0

Protein tozu içmek için en iyi zaman antrenmandan hemen sonradır çünkü vücudunuza protein ve besin takviyesi yapmış olursunuz. Bunun dışında protein tozunu ne zaman içtiğinizin pek önemi yoktur. Vücudun protein seviyeleri antrenman sonrası düşer – whey protein tozunun sağladığı esansiyel amino asitler, kas oluşumunun işaretçisidir. Whey protein tozları, kas inşasına yardımcı olur, dayanıklılığı arttırır ve kas yıkımını azaltır. Whey protein tozlarındaki BCAA amino asitleri, diğer amino asitlerin tersine karaciğerde değil doğrudan kaslarda metabolize edilir.

Protein tozunu ne zaman ve ne kadar içeceğiniz o gün ne yediğinize bağlı olarak değişebilir. Sıkı bir antrenman planınız varsa 3-4 saatte bir protein alımı yapmak faydalı olacaktır. Eğer yemek yapma ya da yeme vaktiniz yoksa protein tozları bu konuda yardımcı olabilir.

Reklam

Örneğin, çalışıyorsanız ve sabahları kahvaltı yapma vaktiniz çok darsa yulaf ezmenize protein tozu ekleyerek günlük protein alım miktarınızı çabucak tamamlayabilirsiniz. Ancak tatildeyseniz ya da hafta sonları yemek yapacak vaktiniz varsa protein alımınızı doğal gıdalardan alarak hafta sonları protein tozu tüketiminizi düşürebilirsiniz.

Neden whey protein tozu kullanmalıyım?

Whey proteinin içinde yüksek miktarda esansiyel amino asitler, yani BCAA bulunur. BCAA, birçok protein tozunun %60 kadarını oluşturabilir. Izole whey protein tozları ise sporcu beslenme düzeni için optimal besin değerleri sunar. Izole whey proteinlerin laktoz oranı %1’den düşük olur.

Proteinin Faydaları

  • Protein, vücuda enerji sağlar.
  • Protein takviyeleri kas kütlesi artışını destekler.
  • Birçok atlet, sıkı antrenman sonrası kaslarını onarmak ve muhafaza etmek için protein tüketir.
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz