Lee Haney: Harika Bir Vücut Hemen Olmuyor!

0
lee-haney-vucut-gelistirme

Sabır bir erdemdir!

“Harika bir vücut hemen olmuyor: sıkı çalışıp doğru beslenin ama acele de etmeyin.” Lee Haney

Reklam

Soru: Kısa sürede irileşmek istiyorum. Ne kadar süre sonra sonuç görmeye başlarım?

Vücudunuza, genetiğinize, nasıl antrenman yaptığınıza ve nasıl beslendiğinize bağlı. Tabii bir de sonuç ile ne demek istediğinize ve beklentilerinize göre de değişir.

Tüm bunlar bir yana, olay önünde sonunda şu noktaya geliyor: Aceleye getiremezsiniz. Harika bir vücuda sahip olmak zaman alır – aylar değil yıllardan bahsediyoruz. Hem salonda hem mutfakta çok çalışmak ve kararlılık gerektirir. Kısa süreli hedefler koymak da iyidir ancak acele etmeyin. Aceleye getirmek, istediğiniz sonuçları size veremez ancak sabır ve sebat verir. Benim deneyimim de bunu kanıtlar nitelikte.

Gram Gram Şampiyona Fiziği

lee-haney-vucut-gelistirme

İlk NPC Ulusal birinciliğimi aldığımda 103 kiloydum. İlk Mr. Olympia birinciliğimde ise 110 kiloyu gördüm. 82’den 84’e kadar böyle kaldı. Yani iki yılda 7 kilodan bahsediyoruz.

1991 yılında vücut geliştirmeden emekli olduğumda son Mr. Olympia yarışmam için 115 kilo oldum. Yani o beş kiloyu yedi yılda aldım. Ancak bu kastiydi çünkü belimi ince tutmak önceliğimdi. Ayrıca iyi bir vakum pozu muhafaza etmek istiyordum.

5 kilo kulağa çok fazla gelmiyor ancak kaliteli bir beş kiloydu. Ben ve Frank Zane, Robby Robinson gibi adamların büyüme hedefi, kaliteli büyüme demektir. Fiziğimin olgunlaşması zaman aldı. Fiziğimi güzelleştiren ayrıntıları kaybetmek pahasına irileşmeye asla çalışmadım.

Yarışma kariyerimin ilk zamanlarında Reg Park ve Lou Ferrigno (Frank ve Robby’ye ilaveten) gibi adamlara hayranlık duyardım. Reg’i Herkül’ü, Lou’yu da Hulk’ı oynarken izlediğinizde atletik seviyeleri inanılmaz geliyordu. Hem üçgendiler hem de dengeliydiler; o yüzden herkes onlar gibi görünmek istiyordu.

Piyasadaki En İyi Protein Tozları
Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri

Beslenme apaçık çok mühim ancak uyguladığınız antrenman sistemi de bir o kadar önemli. Ben antrenmanı “altı gün çalış, bir gün dinlen” splitiyle çalışırdım. Ardından “üç gün çalış, bir gün dinlen” planını rutin olarak uygulardım. Bu sistemin yarattığı denge hem kaliteli kas geliştirmemi hem de yeterince toparlanmamı sağlıyordu.

Benim antrenman sistemim size tamamıyla uymayabilir ancak kilit noktamız yine sabır ve kararlılık. İstediğiniz fiziğe erişmede size en uygun olan antrenman stilini bulmak için kendinize zaman tanıyın. Bu iş asla aceleye gelmez. Sıkı çalışır vücudunuza iyi bakarsanız sonuçlar da takip edecektir. Ne kadar sonra mı? Söylemesi zor ancak sonuçlar sizi tatmin edecektir. Sizi temin ederim.

Kaynak: FLEX 2017, Nisan-Mayıs

Daha Büyük Kollar İçin Uygulamanız Gereken Triceps Antrenmanı

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz