Hem Dünyanın En Güçlüsü Hem de Harika Görünüyor!

1

Genellikle powerlifting sporu yapan sporcuların şişman ve yağlı olması beklenir. Çünkü geçmişten günümüze böyle bir algı oluşmuştur.

Son yılların en üst düzey sporcuları, zamanla bu algıyı bozacak gibi görünüyor. Günümüz powerlifting sporcuları gerçekten hem estetik, hem de güçlü. Powerlifting yaparak iyi görünülemeyeceği algısı da bu sayede yavaş yavaş kırılıyor.

Reklam

En son rekortmenlerden Larry Wheels da bu algıyı bozabilecek isimlerden biri.

Image result for larry wheels

21 yaşındaki Wheels, geçtiğimiz günlerde 120 kilogram sikletinin dünya rekorunu kırdı. Yüksek kaldırışlarıyla yıllardır ilgiyi üzerine toplamış olan Wheels’ın popüler olmasının sebeplerinden biri ise bu kadar güçlüyken bir vücut geliştirici kadar iyi gözükebilmesi.

Daha önce de birçok rekor kırma girişimi olan Larry Wheels, istediği performansı bir türlü sergileyememişti. Hem 120, hem 110, hem de 100 kilogram sikletlerinde harika performanslar sergileyip istediğini bir türlü alamamıştı. 110 kilogram sikletinde 988 kilogram squat, bench press ve deadlift totali elde etmişti ancak bu total dünya rekorunu kırması için yeterli değildi.

Image result for larry wheels

120 kilogram olan Wheels’ın 110 kilogram sikletine düşmesi bekleniyordu, ancak Wheels “bir daha asla siklet için 2 kilogramdan fazla kilo vermeye çalışmayacağım” diyerek 120 kilogram sikletinde yarıştı ve ikinci dünya rekoruna sahip oldu.

Sonunda 120 kilogram sikletine çıkarak 18 Kasım tarihli RPS yarışmasında yıllardır kovaladığı dünya rekoru “total”i elde etti. Daha önce hem vücut geliştirici hem de powerlifting sporcusu olan Stan Efferding’in sahip olduğu rekoru 22 kilogram ile geçerek mükemmel bir performans sergiledi.

Bu performansında Wheels; 370 kilogram squat, 280 kilogram bench press, 390 kilogram deadlift ile 1040 kilograma yakın bir total elde etti.

Kaldırışlar bazında tek tek bakıldığında hiçbir kaldırışı dünya rekoruna yakın olmasa da total güçte rakibi yok gibi gözüküyor.

Hem Powerlifting Yapıp Hem Nasıl Bu Kadar İyi Görünebiliyor?

Eğer farkındaysanız, Wheels bölgesel olarak bazı bölgelerde vücut geliştiricilerden de yoğun bir kas kütlesine sahip. Bunun sebebi bol miktarda yaptığı squat, bench press ve deadlift setleri. Ancak Wheels, bu hareketlerin yanı sıra yoğun hipertrofi çalışmaları yapmasıyla da ünlü.

Hipertrofi çalışmalarını vücut geliştiriciler gibi farklı farklı egzersizler ile değil yine squat, bench press ve deadlift çeşitleriyle yapıyor. Dolayısıyla sırt, bacak ve göğüs bölgesinin yanı sıra arka kolları bir vücut geliştiriciyi andırıyor.

Bodybuilder Larry Wheels talks steroids in video interview

Hipertrofi için tonla farklı egzersiz yerine, güç temelini sağlamlaştırmanın en doğrusu olduğunu savunan Wheels gerçek bir genetik harika. Bu kadar yağsız iken böyle güç sergileyebilmek çok farklı bir boyut.

Image result for larry wheels

Daha önce Larry Wheels’ın rekorunu elinde bulunduran Stan Efferding de güçlü olarak iyi gözükmenin mümkün olduğunun bir diğer kanıtı.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz