Burpee İle Metabolizmanızı Hızlandırmak İster misiniz?

0

Burpee zordur, biliyoruz, ancak metabolizma hızınızı yükseltmek istiyorsanız daha iyi bir hareket de yoktur.

Yazan: Joe Wuebben

Reklam

Burpee, CrossFit ile birlikte çıkmadı. (Ne zaman çıktığı da önemsizdir…) Ancak bu garip, vücudu bitiren ve acı veren hareketi sayısız WOD içerisinde görüyoruz. Kimse sevmese de burpee antrenmanınızda kesinlikle olması gereken bir hareket; çok az olsa da.

Charlotte, NC’deki CrossFit Steele Creek salonunun sahibi Brian Strump: “Burpee, yürümeye ve tempolu koşuya nispeten daha çok kalori yaktıran ve tüm vücudu çalıştıran bir harekettir. Her tekrarda kollarınız, göğsünüz, bacaklarınız, kalça ve karın kaslarınız çalışır. Burpee her yerde yapılan, ekipman gerektirmeyen ve özellikle amacınız kondisyon geliştirmekse kesinlikle yapılması gereken bir harekettir.”

Burpee hareketinin nasıl yapılacağı konusunda farklı fikirler yok değil. CrossFit’çiler zamandan kazanmak için burpee yaptıklarından formu biraz dengesiz gözükebiliyor ancak fotoğrafta gösterildiği gibi kusursuz bir formda uygulamak çok önemlidir. Nihayetinde burpee yapacaksınız sızlanmayın ve en iyi halde yapmaya çalışın.

CrossFit Karmalı Antrenman

Antrenman Tekrar
Burpee* 100

*En kısa sürede 100 burpee tamamlayın. Gerektiği kadar dinlenin. Bunu ağırlık antrenmanından sonra “cila” niyetine yapabilir veya yüksek yoğunluklu bir kardiyo seansı olarak tek başına da yapabilirsiniz. Spora yeni başladıysanız ya da burpee’ye alışık değilseniz 100 yerine 50 burpee yapın ve gücünüz arttıkça tekrar sayısını çoğaltın.

Kaynak: M&F 2017, Nisan

Kas Gelişimine Yeni Bir Boyut Kazandıran Kardiyo Antrenmanı

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz