Vücut Geliştirmeye Uygun Yumurta ve Hindi Fümeli Muffin Tarifi

Canınız bazen atıştırmalık çekebilir. Böyle durumlarda, kalorilere ve makrolara uyarak aynı zamanda lezzetli bir öğün tüketebilmek oldukça zordur. Size hazırladığımız tarif hem sağlıklı hem de beslenmenizi zorlamayacak değerlere ve içeriğe sahip.

Minik frittata olarak da düşünebileceğiniz bu muffin tarifine protein yükledik, ıspanak ile besleyiciliğini zirveye çıkardık. Saklama kaplarında kolayca taşınabilecekleri için leziz ve hafif bir öğlen yemeği olarak iş yerinize de götürebilirsiniz.

Image result for egg and turkey muffins

Tarifimiz 4 porsiyonluktur.

Image result for egg and turkey muffins

Yumurtalı ve Hindi Fümeli Muffin Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram dilimlenmiş mantar
  • 1 adet küçük, küp kesilmiş soğan
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 400 gram parçalanmış ıspanak (ya da tercih ettiğiniz yeşil yapraklı sebze)
  • 8 büyük boy yumurta
  • 80 ml süt
  • 60 gram rendelenmiş parmıcan peyniri
  • 300 gram hindi füme
  • 1 yemek kaşığı taze kekik
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber

Yumurta ve Hindi Fümeli Muffin Hazırlanışı

Image result for egg and turkey muffins

  1. Bir tavayı orta ateşte zeytinyağıyla birlikte ısıtın. Mantar ve soğanları iyi ısınmış tavaya alıp 5 dakika soteleyin. Sarımsak ve ıspanağı da tavaya ekleyerek ıspanak sönene dek sotelemeyi sürdürün.
  2. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Geniş bir kapta yumurta, süt ve parmıcanı çırptıktan sonra ıspanaklı karışım, hindi füme, kekik ve karabiberi de kaba ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  3. Yumurtalı karışımı 12’li muffin tepsisinin her birine muffin kâğıdı da yerleştirerek pay edin. Fırında 20 dakika pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarın ve kâğıtlarından ayırmadan önce bir süre soğumaya bırakın. Yeniden ısıtmak için mikrodalgada 1 dakika yeterli olacaktır.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*