Mastürbasyonun Antrenman Performansınıza Olan Etkileri

0

Şimdi kimse kimseyi kandırmasın, mastürbasyon bu yazıyı okuyan, okumayan tüm bireyler için bir hayat gerçeği. Bu denli hayatın parçası olmuş bir konuya, vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler açısından bakmamak olmaz.

Hele ki bilen bilmeyen herkesin, her şeyi söylediği bir konuda doğru bilgileri vermeden hiç olmaz…

Reklam

Mastürbasyonun spora etkisi olup olmadığı, performansı düşürüp düşürmediği, testosteronu düşürüp düşürmediği çok tartışılıyor. Gelin kimsenin bakmadığı perspekfitfen birlikte bakalım.

Mastürbasyonun Spor Salonundaki Performansa Etkisi

Mastürbasyon, spor salonundaki performansı hem arttırabilir hem de düşürebilir.

Şöyle ki; mastürbasyon miktara ve zamanlamaya göre antrenmanı tamamen değiştirebilir. Araştırmalar antrenmandan önceki 2 saatlik periyotta mastürbasyon yapmanın performansı düşürebileceği yönünde. Ancak antrenmandan bir gece önce yapılan mastürbasyonun, testosteron artışı sağladığı bile görülüyor.

Mastürbasyon Testosteronu Düşürür mü?

Nedense böyle bir yanılgı var. Aslında bu durum biraz karmaşık. Çoğu zaman, boşalma testosteronu düşürmez. Boşalma sonrasındaki 10-15 dakikalık zaman periyodundan sonra testosteron tekrar eski haline döner. Hatta bazı kişilerde artar.

Ayrıca seks veya mastürbasyon sebebiyle düşebilecek/artabilecek olan testosteron miktarı antrenman performanslarını etkilemeyecek kadar azdır. Bu nedenle bu tip soruları kafanıza takmamanız en mantıklısıdır.

ZMA’nın Testosteron Artışına Etkisini Biliyor musunuz?

Mastürbasyon ve Seks Ne Kadar Farklı?

Seks, mastürbasyona kıyasla merkezi sinir sistemine çok daha fazla yük bindirebiliyor. Bu nedenle antrenman performansına etkisi çok daha fazla olabilir. Ancak seks ile yazımızda da dile getirdiğimiz üzere, seksin antrenmanlara çok fazla olumsuz etkisi yok.

Seks bile performansı ciddi oranda etkilemiyorken, olimpiyatlarda sporculara bir sürü prezervatif dağıtılıyorken, merkezi sinir sistemi hasarı az olan mastürbasyon neden performansınızı etkilesin?

Başta da belirttiğimiz gibi, antrenmana yakın bir zamanda mastürbasyon yapılmadığı müddetçe mastürbasyon performansı ya etkilemez, ya da arttırır.

Çok Fazla Mastürbasyon Yapmak ve Spor

Eğer gerçekten “çok fazla” denebilecek şekilde mastürbasyon yapılıyorsa, spordaki performans da ona göre düşecektir. Bu dozun ne olduğu da kişiden kişiye değişir. Ancak vücuda yüklenilen her durum, antrenmandaki performanstan çalacaktır.

ZMA ve mineral içeren en kaliteli takviyeler için tıklayın!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz