Kilo Vermek İsteyip De Veremiyorsanız İşte 7 Potansiyel Sebep

0

Kilo vermeyi amaçlayarak antrenman yapan kişilerin çoğu, hedefine ulaşmakta zorluk çekiyor. Bunun sebebi ise bilinçsiz ve yanlış uygulanan yöntemler. Kulaktan dolma bilgilerin sorgusuz sualsiz uygulandığı fitness sektöründe, bir çok yanlış ve bilimsel olmayan bilgi dolanıyor.

Bizler de iyiliğinizi istediğimiz için, sizlere 7 adet muhtemel kilo verememe sebebini listeledik.

Reklam

Çok Az Yemek Yemek

Genellikle kilo vermenin, kalori açığı oluşturarak gerçekleştiğini öğrenen insanlar bodoslama bir şekilde yedikleri yemek miktarını sıfıra yakın bir noktaya indirirler. Metabolizma bu durumdan oldukça kötü etkilenir. Yavaş adımlarla, tüketebildiğiniz kadar fazla kalori tüketerek verdiğiniz kilo en sağlıklısıdır.

Aniden kaloriler azalınca, hızlıca kaybedeceğiniz kilolardan sonra metabolizmanız direkt olarak tükettiğiniz kaloriye adapte olacaktır. Kilo vermenizin zorlaştığı noktada kaloriyi azaltmanız veya aktiviteyi arttırmanız gerekecektir. Zaten çok çok az kalori alıyorken, daha fazla azaltamayacaksınız. Daha fazla aktivite için de yeterli enerjiyi alamayacaksınız.

Bu şekilde sağlıksız kilo vermek yerine, yavaş ama emin adımlarla ilerlemeniz en sağlıklısı.

Porsiyon Konusunda Yanılmak

Sevdiğimiz yiyecekleri tüketirken, normalde yediğinizden kesinlikle daha az yediğinizi hesaplarsınız. Olabildiğince az kalori tükettiğinizi düşünme eğiliminde olursunuz.

Kendinize dürüst olabilmeniz için, yediğiniz miktarları tartmalısınız. Eğer dışarda yiyorsanız da normalde tükettiğinizden fazla tükettiğinizi varsaymalısınız. Diyette kendinize dürüst olmazsanız, daima kaybedersiniz. Bu nedenle porsiyonlar konusunda cömert olmak yerine, objektif olmanız kilo verme hedeflerinize sizi daha çok yaklaştıracaktır.

Doğru Takviyeleri Kullanmamak

Kilo vermek için pek çok gıda takviyesi mevcut. Belki farkında değilsiniz fakat, bu takviyeler konusunda pek çok yanlış yönlendirme de mevcut.

Gerçekten işe yarayacak takviyelerle ilerlemeniz, sizi hedefinize çok daha hızlı ulaştıracaktır. Antrenmanlardan ve beslenmeden aldığınız verim de bir o kadar artacaktır.

Kreatin, BCAA, Whey Protein gibi işe yarar takviyelere yönelebilirsiniz.

Şekerli İçecekler Tüketmek

Her öğünde, farkında olmadan şekerli ve kalorili içecekleri bol miktarda tüketiyor olabilirsiniz. Kalori olarak saymaya bile tenezzül etmediğiniz bu tip içecekler, kilo verememe sebebiniz olan kalorileri vücudunuza almanıza neden oluyor.

Eğer kilo vermeye başlamak istiyorsanız, ilk adım olarak ilk haftada yalnızca şekerli içecekleri kesin. Bir hafta sonra farkı tartıda göreceksiniz!

Çok Fazla Kardiyo Yapmak

Tükettiğiniz kalorinin fazlasını yakmanız gerektiği doğrudur. Kardiyo da, beslenmeye çok müdahale etmeden kilo vermek için en iyi stratejilerden biridir. Fakat saatlerinizi kardiyo yaparak geçirirseniz metabolizmanız zarar görecektir. Vücut, kardiyovasküler aktivitelere çok çabuk alışır. Sürekli olarak kilo verme hevesiyle saatler süren kardiyolar yaptığınız zaman, kilo vermenin devamlılığı için daha fazlası gerekecektir.

Bu madde ilk madde ile benzerlik gösteriyor. Ekonomik kilo verebilecekken, ekstrem noktalarda gezinmek daima zararlıdır. Direkt olarak kalorileri sıfıra yakın noktaya indirmek veya direkt olarak saatlerce koşmak yerine çok daha verimli yöntemler deneyebilirsiniz.

Güç Antrenmanı Yapmamak

Kardiyo yapmanın yanı sıra, temel egzersizler ile sizleri güçlendirecek antrenmanlara yönelebilirsiniz. Kas kütleniz artıyorken, bol miktarda kalori de yakacağınız bu tip antrenmanlar hayatınıza daima pozitif olarak yansıyacaktır.

Squat, deadlift gibi temel egzersizleri doğru formda uygulayıp zamanla ağırlık arttırarak kilo verme hedefinize yaklaşabilirsiniz. Bu tip antrenmanların kilo verdirmediği, hantallaştırdığı düşünülse de bilimsel veri tam tersini savunmakta. Güç antrenmanı da, kardiyo kadar efektif bir kilo verme yöntemi.

Plansız Olmak

Antrenmanlarda ne yapacağınızın bilincinde olmadan salona gidip, plansız programsız şekilde çalıştığınızda ileri yönlü gelişim sağlamanız oldukça zordur. Sistematik bir şekilde ilerlemediğiniz müddetçe, rüzgarda savrulan bir gemi gibi yönünüz belirsiz şekilde ilerlersiniz.

Bu nedenle hem antrenman hem de beslenme konusunda programlı olup, amacınız uğruna ilerlemeniz kesinlikle size fayda sağlayacaktır.

Bir planınız yoksa, ilerlediğiniz yönün bilincinde olamazsınız.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz