Bilim Açıklıyor: Whey Protein mi Diğer Protein Çeşitleri mi?

0

Diğer proteinler Whey’in tahtını sallamaya başladı ve biz de bu konuda bilim ne diyor sorusunun cevabını aramaya koyulduk.

Whey proteininin tahtı sallanıyor. Bilim bize farklı tür proteinleri birlikte kullanmanın kas gelişimi açısından daha etkili bir yol olduğunu söylüyor.

Reklam

Yazar: Ravzan Radu

Yeni protein formları hakkında araştırmalar devam ederken farklı protein türlerine daha yakından bir bakış atmaya karar verdik ve fitness camiasında yayılmakta olan efsanelerin foyasını çıkarmaya karar verdik. Sadece değişik türdeki proteinleri değil aynı zamanda Whey proteinine bağlı kalmak yerine farklı proteinlerin birleşiminden oluşan bir karışımdan nasıl daha çok yarar alabileceğinize araştırmaya koyulduk.

Başlıca Üç Protein Çeşidi

Whey: Vücut tarafından en hızlı emilen ve genellikle antrenman sonrası yenilemeyi desteklemek için kullanılan bir protein çeşididir. Hemen emildiği için kısa sürede kas sentezini destekler ki bu da aslında çok da uygun bir protein kaynağı olamayabileceğini gösteriyor.

Kasein: Kasein proteini, Vücut tarafından yavaşça sindirildiği ve beş ve yedi saat boyunca amino asitlerin yenileme ve büyümeyi desteklediği için yatmadan önce kullanılması tavsiye edilir.

Soya Proteini: Soya’nın kesin olmayan araştırmalara göre estrojen salınımını desteklediği için kötü bir ünü var. Gerçekte soya proteini çok çeşitli amino asitler içerir ve whey ve kasein gibi diğer proteinlerin aksine bunları daha uygun bir aralıkta vücuda yayarak kas gelişimini destekler.

Protein Karışımı mı, Whey mi?

Whey’den Yedi Kat Daha Etkili

Protein sentezi hakkında yeni araştırmalar sürekli yayınlanmakta ve son yayınlanan çalışma dikkatimizi çekti doğrusu. Journal of Applied Physiology’de yayınlanan bir araştırma saf whey proteini ile whey, kasein ve soya proeteininden oluşan bir karışım arasındaki anabolik tepkiyi karşılaştırdı. Araştırmaya göre karışım, saf whey proteinine göre yedi kat daha fazla anabolik bir tepki gösterdi. Bunun nedeni kasein, soy ve whey proteinlerinin yavaş, orta ve hızlı seviyedeki farklı sindirim hızlarının daha uzun bir anabolik aralık oluşturması.

Not: Hızlı, orta ve yavaş salınan proteinlerden oluşan bir karışım, whey proteinine kıyasla vücuttaki anabolik süreci daha uzun süre tutuyor.

 

Kaynak: M&F 2016, Ocak

250 TL’den Daha Ucuza Alabileceğiniz En İyi 6 Protein Tozu [2018 Güncel]

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz