Dünyanın En Uzun Vücut Geliştiricisinin Motivasyon Dolu Hikayesi

0

Vücut geliştirme, çok uzun sporcuları görmeye alışkın olduğumuz bir spor değildir. Çünkü boy uzadıkça, vücut geliştirme standartlarına ve kriterlerine uygun bir fiziğin oluşturulabilme ihtimali zorlaşır. Dolayısıyla boylu vücut geliştiricileri büyük sahnelerde çok sık göremeyiz. 

Uzun Boylu Olmak Vücut Geliştirmede Dezavantaj mıdır?

Image result for tall bodybuilders

Reklam

Uzun boylular, kriterler sebebiyle doğal olarak elenirler. Vücutları daha büyük olduğu için, kas yoğunluğunu yaratmakta zorlanırlar. 160-180 cm boy aralığı da bu nedenle en fazla vücut geliştiricinin bulunduğu aralıktır. Tabii ki istisnalar kaideyi bozmaz, fakat baktığınızda Mr. Olympia, Arnold Classic gibi devlerin yarışmalarında uzun vücut geliştiriciler görme ihtimaliniz çok düşüktür.

Yine de bu demek değildir ki, dünyada uzun boylu vücut geliştirici bulunmuyor… Daha yarı profesyonel veya amatör yarışlarda, hatta bazen profesyonel seviyedeki yarışlarda oldukça uzun boylu sporcular görmek mümkün.

Bugün bahsedeceğimiz isim ise, dünyada açık arayla en uzun olan vücut geliştirici.

Dünyanın En Uzunu: Aaron Reed

Image result for aaron reed

Tam 2 metre uzunluğunda olan Aaron Reed, dünya üzerindeki en uzun vücut geliştirme yarışmacısı. Amerikalı Reed, 12 yaşında Arnold’dan etkilenerek vücut geliştirme ile uğraşmaya başlıyor. İsmini duymama sebebiniz ise yazının başında da belirttiğimiz gibi, böylesine uzun isimlerin genellikle en iyiler arasına girememe durumundan kaynaklanıyor.

130-140 kilogram arası vücut ağırlığında gidip gelen Reed, boyundan beklendiği üzere oldukça kütleli. Geçmişte vücut geliştirme dışında, güreş tecrübesi de bulunuyor.

İlk olarak NPC’de yarışmaya başlayan Reed, bu sporun içine henüz 18 yaşına basmamışken, liseden mezun olur olmaz giriyor. Daha sonra toplamda ağırlıklı olarak NPC olmak üzere 10 kez yarışıyor. 2010 yılında NPC’de Florida’da, tüm sikletler arası mücadelede de overall birincisi oluyor.

2012 ve 2013 yıllarında Muscle Mania Mr. Universe yarışmalarının birincisi olmasıyla ismi biraz daha bilinir hale geliyor. Yine de vücut geliştirmenin popüler isimlerinden olması için yeterince üst düzey yarışmalara katılamadığından bilinirliği oldukça kısıtlı.

Geçmişte Kanseri Yendi!

Gençken kendisine lösemi teşhisi konulan Reed, lösemiyi tamamen yenerek vücudundaki tüm kanser hücrelerini alt etmeyi başarmış. Bu da kendisinin ne kadar motivasyon ile dolu olduğunun bir kanıtı.

Şimdilerde Muscle Mania yarışması sonrasında daha çok beslenme koçluğuna yönelen Reed, motivasyonuyla birçok genç yeteneği yetiştirmeye devam ediyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz