63 Dünya Rekoruna Sahip Gerçek Güç: Sırtında At Taşıyor ve Karnının Üzerinden Geçen Büyük Araçlara Dayanabiliyor

0

Genellikle güç, ölçülebilir objeler üzerinden ölçülür. Bu nedenle squat, bench press ve deadlift gibi hareketlerde ne kadar ağır kaldırıldığı ile ölçülmesi tercih edilir. Rakamsal açıdan bir şey ifade etmeyen güç gösterileri, bu nedenle fitness dünyasında kabul görmez.

Fitness dünyasında kabul gören derecelere sahip olmasının yanı sıra, değişik şekillerde gücünü gösteren Ukraynalı Dmitriy Khaladzhi’yi biliyor muydunuz? Kendisinin 63 farklı Guiness dünya rekoru var ve kendisi hem strongman, hem powerlifting sporcusu. Ayrıca sirklerde de birçok gösteri yapıyor.

Reklam

Sırtında At Taşıyor

Image result for Dmitriy Khaladzhi

Ağırlığın eşit olarak dağıldığı barı sırta almak; yaşayan, nefes alan ve ağırlığı eşit olarak dağılmayan bir objeyi sırta almakla kıyaslandığında çok daha kolay.

Yerden 60 kilogramlık bir barı rahatça alabiliyorken, 50 kilogram çimentoyu yerden kaldırmak bu yüzden zor. Bu noktada güç anlayışı değişiyor. Gerçek güç asıl bu objeleri kaldırırken belli oluyor. Strongman yarışmalarında bu durumu gözlemleyebiliyoruz.

Kilosu 400 ile 1000 kilogram arasında değişebilen atları sırtına alıp yürüyen Dmitriy Khaladzhi, korkunç bir güce sahip. Bir bara 350 kilogram yükleyip yürüyebilmenin bile inanılmaz bir gücü temsil ettiğini düşünürsek, bu kadar ağır ve nefes alan bir objeyi taşıyabilmek korkunç bir gücü temsil ediyor diyebiliriz.

Karnından ve Sırtından Arabalar Geçiyor

Image result for Dmitriy Khaladzhi car

Dmitriy Khaladzhi’nin bir diğer bilinen gösterisi ise, çok büyük araçların altına yatıp karnından veya kalçasından bu dev araçların tekerleklerini geçirmesi.

Böylesine büyük bir yüke dayanabilmek de gerçekten farklı boyutta bir dayanıklılık gerektirir… Güçle alakası olmasa da bu da Khaladzhi’nin bilinen gösterilerinden biri.

Ukrayna’nın Yetenek Yarışmasında Finale Kaldı

Ukrayna’nın yetenek yarışmasında finale kadar ilerleyen güç göstericisi Dmitriy Khaladzhi, 2009 yılında finalde reddedilerek yarışmaya veda etmişti. Ancak gücü hala popülerliğini koruyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz