Dünyanın En Fit Kadınından Salon Dışında Uygulayabileceğiniz 6 Tavsiye

0

Avustralyalı Tia-Clair Toomey, geçtiğimiz yılın CrossFit müsabakalarının şampiyonu olarak “dünyanın en fit kadını” ünvanına sahip. Aerobik egzersizler, halter, yüzme, fırlatma gibi güç ve kondisyon odaklı egzersizlerde elit bir seviyeye ulaşmış olan Toomey’nin sırrı yalnızca salonda yaptıklarıyla sınırlı değil.

Sağlıklı yaşam stili ve salon dışındaki sporcu disiplini sayesinde bu noktaya geldiğini belirten Toomey, “bu ödülü almam disiplinimin işe yaradığını gösterir” diyor. “Yalnızca salonda değil, salon dışında da bir sporcu gibi yaşamak önemli.” diyen Tia-Clair salon dışında yaptıklarının asıl farklılık yaratan kısım olduğunu vurguluyor.

Reklam

“Sonuçta salonda herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Mesele, salon dışında da bunu sürdürebilmek.” diyen Toomey’nin salon dışındaki prensipleriyle siz de fark yaratabilirsiniz.

“Ne Yerseniz, Osunuz” Sözüne İnanıyor

Bir sporcunun performansının belirleyicisi, gün içerisinde tükettiği besinlerdir. Toomey de buna inanıyor ve mükün olduğunca işlenmemiş gıdalara odaklanmaya çalışıyor. Meyve ve sebze ağırlıklı diyetinde hem kalorilerini hem de makrolarını katı bir şekilde belirliyor. Gün içerisinde ne yediğinin daima bilincinde.

Makro besinler dışında, vitamin ve mineralleri, yani mikro besinleri de önemsediğini belirten Toomey beslenmenin işin en önemli kısmı olduğunu düşünüyor.

Uykuyu Öncelikli Bir Noktaya Koyuyor

Performansını en çok etkileyen faktörlerden birinin uyku olduğuna inanan Toomey, “Uyku çok önemli. Şanslıyım ki her yerde uyuyabiliyorum.” diyor.

Günde en azından 7-8 saat uyunması gerektiğini savunuyor. Bunu yapabilmenin de karanlık bir odada, ışıklı aletlerden uzak durarak mümkün olduğunu söylüyor. Uyuduğu odanın ne çok sıcak, ne de çok soğuk olması gerektiğini söylüyor.

Kendisini Yarışmacılarla Kıyaslamıyor

Yarışmacı olduğunuzda rakiplerinizin ne yaptığını takip etme eğiliminde olabiliyorsunuz. Toomey buna vakti olmadığını söylüyor. “Birçok özendiğim sporcu var fakat kendimi onlarla kıyaslamam yanlış olur.” şeklinde konuşuyor. Bunu herkese öneriyor.

Elinden geleni yaptığı takdirde her sporcunun başarılı olabileceğini, herkesin limitleri olduğunu söyleyen Toomey rakipleri az umursadığınızda daha iyi sonuçlar alabileceğinizi düşünüyor. Çünkü rakiplerle kıyas hem mod düşürebiliyor, hem de stres yaratabiliyor. Bu tip şeylere gerçek bir profesyonelin vakit dahi ayırmaması gerektiğini düşünüyor. Çünkü eninde sonunda herkesin aynı amaç uğruna antrenman yaptığını dile getiriyor.

Stresten ve Negatif Düşüncelerden Uzak Duruyor

Rakiplerle kıyas yapmamayı vurgularken dile getirdiği gibi, stresin antrenmanları geri götüren bir şey olduğunu düşünüyor. Stresli zamanlarınızda yanınızda olabilecek birilerinin bulunmasının önemini vurgulayan Toomey “Stres tabii ki hepiminizin hayatının bir parçası. Stresli zamanlarda yanımda bir ekip bulundurarak bu durumdan mümkün mertebe uzak duruyorum.” şeklinde konuşuyor.

“Hem kocam hem iş ortağım, hem de koçum Shane bana destek oluyor. Ekibimiz de aynı şekilde. Siz de etrafınızı doğru insanlarla doldurduğunuzdan emin olmalısınız.” diyor.

Pozitif kalmanın da çok önemli olduğunu savunan Toomey, kendi kendini motivasyonel konuşmalar ve sözlerle telkin ettiğini söylüyor. “Neden buradayım ve neden başladım diye düşündüğümde en iyi şekilde motive olabiliyorum.” diyor.

Antrenmanlar Dışında da Aktif Bir Yaşam Stilini Öneriyor

Image result for Tia-Clair Toomey

Antrenmanlarda elinizden gelenin de fazlasını yapmak sizin için en önemlisi. Fakat yazının başında belirttiğimiz gibi bu herkesin yaptığı bir şey. Mesele salon dışında farkınızı ortaya koymanız.

Köpekleriyle yürüyüp koşan, kamp yapan, doğa yürüyüşlerini seven Toomey aktif olunan her anın getirisi olduğunu savunuyor. Kaya tırmanışı, dağ bisikletçiliği, yüzme, kürek, uzun mesafeli koşular gibi hobileri bulunan Toomey ne kadar hareket ederseniz o kadar fit olabileceğinizin canlı bir örneği.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz