Deadlift Egzersizini Uygulamıyorsanız Bilmeniz Gereken 3 İlginç Bilgi

1

Deadlift öğrenmesi ve uygulaması en basit egzersizlerden biridir. Yalnızca yerden yüklü bir barı kaldırıp, yerine koyarız. Bu sırada bar ile bacaklarımızı mümkün mertebe yakın tutarız.

Doğru formun nasıl olması gerektiği ile ilgili çok farklı fikirler olsa da, yerden bir objeyi kaldırmak günlük hayatta yaptığımız en basit aktivitelerden biridir. Güç antrenmanlarında da deadlift aynı şekilde basit egzersizler arasındadır.

Reklam

Elinizdeki bar ve yere basan ayaklarınız sebebiyle deadlift tüm vücudu çalıştıran egzersizlerdendir. Yani deadlift vücudun tamamını güçlendirir. Deadlift egzersizindeki ‘kinetik zincir’ vücudun tamamıdır diyebiliriz.

Kalça, bacaklar, kollar, sırt… Birçok kas grubu işin içindedir.

Eğer iyi teknikle egzersiz yaparsanız, vücudunuzdaki doğru kaslar çalışacaktır ve ihtiyacınızdan fazla egzersiz yapmanıza gerek kalmayacaktır. Bu nedenle bu tip bileşke egzersizleri doğru formda, gittikçe ağırlaştırarak yapmaya özen göstermelisiniz. Tonlarca set izolasyon egzersizinin yapamadığını bileşke egzersizlerle yapabilirsiniz.

Deadlift için bu nedenler ikna edici değil mi? O zaman size 3 sebep daha sunacağız.

Deadlift Egzersizi Güvenlidir, Sakin Olun

Image result for old people deadlift

Powerlifting yarışmalarına bakın. 400 kilogram üzerinde kaldıran kişi ile 120 kilogram kaldıran kişi de aynı oranda zorlanıyor ve ikisi de sakatlık yaşamadan yarışmayı tamamlayabiliyorlar.

Yani ağır ağırlık sizi sakatlamak zorunda değil. İnsan limitlerine bakıldığında ise gidebileceğiniz çok yol var… Uzun süre ağırlık arttırabileceğiniz bir egzersizi neden değerlendirmeyesiniz?

Deadlift, yerden bir çocuğu kaldırmaktan daha güvenlidir. Çünkü bar ağırlık merkezine göre rahatlıkla konumlandırılabilir bir objedir. Bu da ağırlık merkezini sağlıklı bir şekilde kullanabilmenizi ve denge bozmadan bir ağırlığı aşağı yukarı hareket ettirebilmenizi sağlar. Çok ağır kiloların güvenli bir şekilde kaldırılabilmesine yardımcıdır. Ağır kaldırmak da sizi güçlendiren ve kas yapmanızı sağlayan yegane faktördür.

Sakin olun, korkmayın. Doğru formda öğrendiğiniz deadlift egzersizi, sizi sakatlamaz ve güçlendirir. Gereksiz miktarda sırt izolasyon egzersizleri ve sakatlanma ihtimaliniz daha fazla olan mekik setleri yapmanıza gerek yok!

Deadlift En İyi Sırt Egzersizidir

Image result for joel stubbs back

Diz ve kalçanın esnemesini sağlayan deadlift, diz ve kalça etrafındaki kasları da güçlendirir. Bu nedenle sakatlıkları önlemede çok önemli yeri vardır.

Ayaklar yeri iterken bacaklardaki kemikler aktif olarak çalışır, kalça da ağırlığa kuvvet uygular. Omurga düz bir pozisyondaysa, bara uyguladığımız kuvveti bara bağlayan kısım olan eller sırtın kasılmasını sağlar. Bu da hem sırt hem de karın kasları gerginken gerçekleşir.

Ağırlık yerden hareket ediyorsa, ağırlığın yerde durmasını sağlayan yerçekimi kuvvetini yendik anlamına gelir. Bu kuvvetin çok büyük bir kısmı sırt kaslarından geçer. Bu kadar büyük bir yükü izolasyon egzersizleri aracılığıyla sırt kaslarından geçirmek neredeyse imkansızdır.

Eğer bir egzersiz birden fazla kası çalıştırıyorsa ve egzersiz doğru formda uygulanıyorsa, çalışan kasların hepsi güçlenecektir. Bu da vücut geliştirmedeki amacımızdır.

Deadlift Aynı Anda En Çok Kası Çalıştıran Egzersizdir

Related image

Deadlift yaparken, aynı anda onlarca kas grubu çalışır. Bu da çok fazla kas kütlesi eklediğinin göstergesidir.

Yalnızca bir egzersizi ömrünüzün sonuna kadar yapma şansınız olsa, seçiminiz kesinlikle deadlift olmalı.

Hem en ağır kaldırılabilen, hem de en çok kası aktive eden hareket olarak deadlift kesinlikle uygulamanız gereken bir egzersiz.

Yıllarca gelişebilen, birçok kası çalıştıran deadlift ile vücudunuzu bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz