CLA ve L-carnitine Beraber Kullanılabilir mi?

0
CLA ve L-carnitine

Kırmızı ette bolca bulunan bir esansiyel yağ olan konjuge linoleik asit, yağları yakmanıza ve yağsız kas kütlesi geliştirmenize yardımcı olur. Bir amino asit olan karnitin ise, vücudunuzdaki hücrelerde yağ yakmaya yardımcı olurken, karnitinin yağ yakıcı olarak etkinliğini gösteren çalışmalar da bulunmaktadır (1).

Konjuge Linoleik Asit (CLA) Nedir?

CLA et ve süt ürünlerinde bulunur, ancak en yüksek konsantrasyonu kırmızı ettedir. CLA, vücudunuzun enerji için kullandığı birçok yağdan daha düşük bir erime noktasına sahiptir. CLA, Amerika Birleşik Devletleri Süt Ürünleri Konseyi tarafından yapılan sunumu takiben Gıda ve İlaç İdaresi tarafından güvenli bir madde olarak tanınmıştır. CLA’nın yağsız vücut kütlesini artırdığı, yağ kütlesini azalttığı ve hatta kanserle savaşmaya yardımcı olduğu bildirilmiştir. CLA’yı et ve süt ürünlerinden alabilseniz de, vücut kompozisyonunuzda fark edilir bir etki elde etmek için tüketmek zorunda olduğunuz bir miktar vardır. Bu noktada yağ yakıcı CLA takviyesi sıklıkla kullanılmaktadır. 2000 yılında Beslenme Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmada, CLA takviyesinin tüm çalışma katılımcılarında vücut yağ seviyelerini azalttığı gösterilmiştir. Ayrıca 2009 yılında yapılan başka bir araştırmaya göre, CLA takviyesi kullanımının desteğinin tümör büyüme oranını düşürdüğü dahi gösterilmiştir.

Reklam

Karnitin Nedir?

Karnitin bir amino asittir ve genellikle karaciğeriniz ile böbreklerinizdeki lizin ve metiyonin amino asitlerinden ihtiyacınız olduğunca sentezlenir. Günlük ihtiyaçlarınız için yeterince sentezlediğinizden karnitin, temel olarak sınıflandırılmaz. Karnitin ayrıca et ve süt ürünleri de dahil olmak üzere tüm protein kaynaklarında bulunur. Karnitin, vücudunuzdaki çeşitli hücresel yapılarda enerji için yağların taşınmasını ve parçalanmasını düzenlemede esastır. Ayrıca yaşlandıkça, vücudun amino asitleri işleme ve sentezleme yeteneği azalır. Bu da çeşitli biyokimyasal fonksiyonları sınırlayabilir. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde 2007 yılında yayınlanan bir çalışmaya göre, karnitin takviyesi kullanımının yaşlı kişilerde hem zihinsel hem de fiziksel yorgunluğu azaltan bazı olumlu etkileri olduğu gösterilmiştir.

karnitin

Karnitin ve CLA Aynı Anda Kullanılır mı?

Eğer kilo vermek istiyorsanız, sadece tek bir kilo verme takviyesi değil, ikisinin bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz. En sık önerilen takviye kombinasyonlarından biri de L-Karnitin ve CLA’dır. Karnitin ve CLA birlikte kullanıldığında daha iyi sonuçlar sağlayabilir.

L-Karnitin amino asidi vücudunuzda doğal olarak bulunur. Vücudunuz yağ hücrelerinden kurtulmak, kan akışını artırmak, besin tedarik etmek ve daha fazla enerji sağlamak üzere yağ hücrelerini taşımak için karnitin kullanır. Ek olarak, egzersiz programlarınızı büyük ölçüde iyileştirebilir, size daha fazla enerji verir ve daha hızlı iyileşmenizi sağlar. Çoğu kişi bu takviyeyi hızlı toparlanma ve kilo verme amacıyla kullanır. L-karnitine ayrıca beyin ve sinir sistemi fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olur.

Karnitin hangi yiyeceklerde bulunur?

CLA ise sığır ve süt ürünlerinde doğal olarak bulunur, ancak takviyelerde bulduğunuz konsantrasyonları doğal olarak elde etmek pek mümkün değildir. CLA başlangıçta bir anti-kanser ajanı olarak geliştirilmiş, ancak sonraları kilo kaybı etkileri için dikkate değer hale gelmiştir (2). Özel olarak yaptığı şey, yağ kütlenizi düşürmek ve kas kütlenizi artırmak olarak özetlenebilir. CLA kullanımı da çoğu insan karnitin gibi güvenlidir.

Bu iki takviye birlikte kullanıldığında güçlü bir yağ yakıcı oluşturur. L-karnitin enerji seviyenizi yükseltir, daha uzun süre çalışmanıza, daha yoğun çalışmanıza ve işiniz bittiğinde daha iyi hissetmenize izin verir. Aynı zamanda yağları hareket ettirerek parçalar ve egzersiz yaparken onlardan kurtulmanızı sağlar. CLA da yağ hücrelerinin parçalanmasında oldukça etkilidir. Aslında, L karnitin ile birlikte kullanıldığında yağ daha hızlı ve daha verimli bir şekilde parçalanır. CLA, kas kütlesini geliştirmeye yardımcı olma avantajına sahiptir ve bu, hızlı bir şekilde hacim kazanmak isteyenler için olması gereken harika bir adımdır. Bu ikisinin birlikte iyi çalışmasını sağlamak için, önerilen miktardan daha fazlasını almadığınızdan emin olun. Düşük bir dozajda başlamak her zaman en iyisidir ve bunlar vücudunuz tarafından tolere edilirken her gün veya her hafta giderek daha fazla ilave edebilirsiniz. Bu, vücudunuzun takviyelere uyum sağlamasına izin verir.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz