Antrenman Motivasyonunu Arttırmanın 6 Yolu

0

Antrenman motivasyonu düşüşü normal bir durumdur. Motivasyonun düştüğü durumda önemli olan hemen toparlanıp motivasyonu artırmak ve antrenman programına geri dönmektir.

Haftalar hatta aylardır antrenman programına uygun hareket ediyorsunuz, antrenmanlarınız verimli geçiyor, beslenme düzeninize harfi harfine uyuyorsunuz. İnsanlar sizdeki değişimi fark etmeye başladılar bile. Beden numaranız da düştü ve kaslarınız daha da belirginleşmeye başladı. Yani her şey yolunda.

Reklam

Fakat iş, güç ve günlük koşturmaca derken gün geldi antrenman programı dışına çıkmak zorunda kaldınız. Spor salonunun yolunu tutmak değil de arkadaşlarla bir akşam yemeği daha çekici geldi. Ya da televizyonun karşısında dizi seyrederken buldunuz kendinizi. Tabii bu arada beslenme düzeniniz de raydan çıktı.

Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Yaşadığınız motivasyon kaybı herkesin başına gelebilir. Buna profesyonel atletler de dahil.

Antrenman motivasyonu düşmesinin farklı nedenleri olabilir. İyi haber şu ki bunun üstesinden gelebilirsiniz. Şimdi gelin isterseniz antrenman motivasyonunuzu yeniden ateşleyecek taktiklere bir göz atalım.

HEDEFLERİNİZİ YENİDEN DEĞERLENDİRİN

Antrenman konusunda motivasyon artışı için kazançlarınıza odaklanmalısınız. Sizi antrenman yapmaya iten o ilk nedeni bulmaya çalışın ve o bakış açısıyla güne başlayın. Örneğin cep telefonunuza bununla ilgili bir alarm kurabilir ya da aynanızın önüne bir not iliştirebilirsiniz.

KENDİNİZLE SIKI BİR BAĞ KURUN.

Kişisel yaşamınızı ve spor yaşamınızı ayırın. Çünkü özel yaşamınız konusunda yerinde gitmeyen şeyler varsa bu durum antrenman motivasyonunuzu düşürecektir. İşiniz sizi strese sokuyorsa gideceğiniz en iyi mekân spor salonudur. Üzüntülerinizi spor salonunun girişinde bırakın. Kaldırmanız gereken duygusal ağırlıklar değil, spor salonunundaki ağırlıklar olduğunu unutmayın.

ÖRNEK ALDIĞINIZ KİŞİLERE DİKKAT EDİN

Kaliforniya-Davis Üniversitesinde yapılan  bir araştırmada öğrencilerin, zamanlarının büyük çoğunluğunu daha önce hiç tanımadıkları bir grup insanla geçirmeleri istendi. Bu öğrencilerin belli bir süre sonra gruptaki beslenme ve antrenman düzenine yeterince önem vermeyen kişilerin davranışlarını benimsedikleri görüldü. 2007 yılında yapılan başka bir araştırma ise yakın arkadaşınızın obez olmasının sizin de obez olma ihtimalinizi %57 oranında arttırdığını bulmuştur. Bu araştırma sonuçları bulunduğunuz sosyal çevrenin antrenman motivasyonu konusunda önemli bir etken olduğunu gösteriyor.

Antrenman motivasyonunu geri kazanmak için sağlıklı beslenen ve antrenman programlarına önem veren kişilerle arkadaşlıklar kurun.

SAĞLAM BİR HEDEF BELİRLEYİN

Antrenman motivasyonu konusunda sizi ateşlemek için belki de ihtiyacınız olan şey gelecekle ilgili planlamalar yapmaktır. Bu düğününüz öncesi daha fit olmak ya da yaz tatili öncesi fazla yağlarınızdan kurtulmak olabilir. Bir antrenman günlüğü tutun ve gelecekle ilgili hedeflerinizi düşünerek antrenman motivasyonunuzu geri kazanmaya çalışın.

MOTİVASYONU CANLI TUTMAK İÇİN RUTİNİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Antrenman motivasyonunuz konusunda bir diğer faydalı önerimiz de antrenman programında değişikliklere gidip yeni şeyler denemektir. Örneğin yeni bir egzersiz öğrenebilir, yeni bir antrenör ile çalışmaya başlayabilir, yeni bir spor salonuna kaydolabilir ya da daha önce hiç denemediğiniz antrenman tekniklerini öğrenebilirsiniz. Yeni şeyler denemek antrenman motivasyonunuzu geri getirmek için iyi bir seçenektir.

KÜÇÜK BAŞARILARINIZI KUTLAYIN

Küçük şeyler başarsanız bile kendinizi şımartın. Bu antrenman motivasyonunuz açısından sizi destekleyecektir. Kendinizi iyi hissetmekten daha doğal bir şey olamaz. Mesela haftalar sonra üst üste birkaç gün spor salonuna mı gittiniz? Ya da asansör yerine merdivenleri mi kullandınız? Belki de gün boyu yediklerinize dikkat etmişsinizdir. İşte böyle küçük başarılar antrenman motivasyonunuzu ateşleyecektir.

Unutmayın, düştükçe yeniden yerden kalkmalısınız. Hayatın kendi doğal döngüsü böyle ilerliyor çünkü.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz