Yağ Yakıcı Takviyelerden En İyi Verimi Almak İçin 5 Yol

0
yağ yakmak çok kolay

Kilo verme yolundasınız ve bu maratonda biraz daha etkili sonuçlar mı görmek istiyorsunuz? Yağ yakıcı besin takviyeleri bu konuda aradığınız destek olabilir. Ancak hayalleri bir kenara bırakırsak yağ yakmak için hiçbir yağ yakıcı takviye tüm işi sizin için yapamaz.

Yağ yakıcı takviyeler en hızlı kilo verme yöntemleri arasında yer alabilir fakat alacağınız takviyeleri kilo verme ve yağ yakımı için hazırladığınız programınızda etkili kullanmak sizin elinizde. Çünkü verimli sonuçlar alabilmek için yağ yakıcıları sadece olduğu gibi tüketmeniz değil, doğru şekilde kullanmanız gerekiyor.

Reklam

İşte yağ yakıcı takviyelerden mümkün olan en fazla faydayı sağlamanız için size önerdiğimiz 5 yol!

1. Daha Akıllıca Egzersiz Yapın

beyin-sagliginiz-icin-egzersiz-yapmanizi-gerektiren-6-onemli-sebep

Eğer yağ yakıcı supplement kullanıyorsanız muhtemelen bir kalori açığındasınızdır, yani vücudunuz aldığınız kaloriden fazlasını harcıyordur. Zayıflama hedefiniz için yapılan diyetlerde de görülen bu yaklaşım, bir süre sonra metabolizmanızda hasar yaratabilir.  Yağ yakan diyet programı hazırlamak istiyorsanız kalori kısıtlamasına gitmek yerine egzersiz programınızda bazı düzenlemeler yaparak hem yaktığınız kalori miktarını artırabilir, hem de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

2. Yemeklerinizi Kullandığınız Yağ Yakıcıya Göre Düzenleyin

arnold-yemek

Her yağ yakıcı takviye farklı özellik taşır. Bazısı aç karnına alındığında daha etkili olurken, bazı takviyeler ise çeşitli besinlerle alındığında yeterince etki göstermez. Örnek olarak pek çok yağ yakıcının içeriğinde bulunan “yohimbin” maddesi için yapılan bir araştırmaya göre, aç karnına tüketildiğinde bu maddenin deneklerin yalnızca yüzde 7’sinin vücudunda, yüzde 22-30 oranında emilim gösterdiği tespit edilmiş. Yani eğer yohimbin içeren bir yağ yakıcı kullanıyorsanız, takviyenizi yemeklerle birlikte almanız gerekir. Buradan da anlaşılacağı gibi yemeklerinizi kullandığınız yağ yakıcıya göre ayarlamak büyük önem taşımaktadır.

3. Yağ Yakıcınızın Zamanını Doğru Ayarlayın

gobek-yagi

Yağ yakıcı takviyelerin kullanımında zamanlama kritik bir öneme sahiptir. Çoğu yağ yakıcı enerji artırıcı bir içerik barındırır. Eğer yağ yakıcı takviyenizi egzersizden 15-30 dakika önce alırsanız, bu özelliği sayesinde antrenmanınızı da verimli tamamlayabilirsiniz.

Eğer antrenmandan önce pre-workout takviyesi kullanıyorsanız, her iki takviyeyi de aynı anda almamaya dikkat etmeniz gerekir. Çünkü hem yağ yakıcılar hem de pre-workout takviyeleri genellikle yüksek oranda kafein ve uyarıcı maddeler içerirler. Her ikisinden de vazgeçmeye niyetiniz yoksa, alternatif olarak içinde uyarıcı madde bulunmayan bir yağ yakıcıyı da tercih edebilirsiniz.

Yağ yakıcı takviyenizi yalnızca enerji vermesi için değil, iştahınızı baskılaması için de kullanabilirsiniz. Bu durumda doğru zamanda ve doğru dozda kullanmanız gerekir. Her yağ yakıcı takviyenin tavsiye edilen dozu da farklı olacağından kullanmadan önce mutlaka etiketini okumalısınız.

Yağ kaybını destekleyen popüler supplementlerden Karnitin ürünlerini incelemek ya da satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Uykunuzu Gözlemleyin

Az uyumak yalnızca gün içindeki ruh halinizi etkilemekle kalmaz, kilo verme hedefinizde de ciddi anlamda kötü etkilere yol açabilir. Uyku eksikliği egzersiz sırasında yaktığınız kalori miktarının azalmasına sebep olmaktadır. Bir de bunu alışkanlık haline getirdiyseniz, egzersizlerinizden olağandan daha az fayda görüyorsunuz demektir.

Bu durumda ilk aklınıza gelen kalori yakımını arttırmak için daha fazla yağ yakıcı tüketmek olabilir. Ancak yağ eritme amacınız için daha iyi sonuçlar görmek istiyorsanız tercihinizi günlük 8 saatlik bir uyku düzeninden yana kullanmalısınız. Düzenli uyku, metabolizma hızınızı arttırmakla birlikte gün içinde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Böylece motivasyonunuzu kaybetmeden hem daha güçlü bir antrenman yapabilir hem de kilo kaybetme planınıza bağlı kalabilirsiniz.

5. Su İçmeyi İhmal Etmeyin

protein-sut-kas-yapar-mi

Vücudumuzun %60’ını oluşturan suyun sağlık için önemini bilmeyeniniz yoktur. Dolayısıyla yağ yakma kapasitenizi artırmak için de suyun faydasını asla göz ardı etmemelisiniz. Çünkü su olmadan enerjiniz, direnciniz ve metabolizmanız zarar görür.

En hızlı zayıflama yöntemleri sağlıklı zayıflama metotlarıdır. Bu yüzden tüm önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Su, spor yaparken yeterli bir şekilde tüketilmelidir.  Eğer vücudunuzun su ihtiyacı iyi karşılanmışsa, egzersiz sırasındaki performansınız artar. Bu sayede daha çok kalori yakarsınız ve daha çok yağ kaybetmiş olursunuz. Yalnızca su içmek, vücudunuzun metabolik esnekliğini daha iyi idare etmesini sağlayabilir. Diğer bir deyişle, vücudunuz yakıt olarak karbonhidrat ve yağ depolarını kullanmaya başlar. Araştırmalara göre, yemeklerden 4-6 saat sonrası gibi kan şekerinizin ve insülin seviyenizin düşük olduğu vakitlerde su tüketmek, yağ oksidasyonunu artırmaktadır. Öte yandan suyu yüksek kalorili gazlı içecek ya da meyve suyu aracılığıyla tüketmeniz ise, günlük yaktığınız kalori miktarını azaltacaktır. (1)

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz