Vücut Geliştirme Yapıp, Bilek Güreşinde Yenilmek Size Yakışmaz!

0
bilek-guresi

Bilek güreşi alanında başarı sağlayabilmek için çeşitli faktörler rol oynar. Rakibiniz hiç vücut geliştirme yapmamış olabilir ama sizi dakikasında yenerek madara da edebilir! Ekşi Sözlük yazarları gibi siz de bilek güreşine gönül vermiş abilerinize yenilmek istemiyorsanız toplanın!

Not: İlgili Ekşi Sözlük başlığını da şuraya bırakalım.

Reklam

Bilek Güreşine Önce Bilimsel Açıdan Bakalım!

bilek-guresi-profesyonel

Bilek güreşi nedir?” sorusunun en basit yanıtı rakibin kolunu bilek güreşi masasına sporun kuralları dahilinde yatırmayı hedeflediğiniz spor dalıdır. Teknik ve genel kol kuvveti, bir bilek güreşi maçı kazanmanıza katkıda bulunan en büyük iki faktördür.

Bir bilek güreşçisinin şu özellikleri büyük önem taşır;

  1. Kol uzunluğu,
  2. Kas ve kol kütlesi
  3. Kas yoğunluğu,
  4. El kavrama hacmi, (Bu özellik konusunda ünlü bir isim var!)
  5. Bilek dayanıklılığı ve esnekliği,
  6. Reaksiyon süresi ve sayısız diğer özellik bu faktörler arasında yer alır.

Yukarıda saydığımız etkenlerin pozitif yönde olması bir bilek güreşçisinin avantajlı olmasına olanak sağlar. Unutmayın ki iki veya daha fazla kişi arasında kimin daha güçlü olduğunu kanıtlamak istiyorsanız bilek güreşi en eğlenceli ve barışçıl metottur.

Er Meydanı: Ustasından Bilek Güreşi Tüyoları

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Time to break out SWAT season 3. Here we go !!!!

Kenny Johnson (@thekennethjohnson)’in paylaştığı bir gönderi ()

2017 yılından bu yana 3. sezonunu izlediğimiz S.W.A.T. dizisinin yıldız oyuncusu Kenny Johnson televizyonda gördüğünüz sıradan sert abilerden değil. Karşınızda esaslı bir bilek güreşi dünya şampiyonu duruyor!

Tunç bilek diyebileceğimiz kadar kuvvetli kol kaslarına sahip olan gedikli aktör Kenny Johnson’ın eline silah da yakışıyor. Sons of Anarchy ve The Shield’dan sonra S.W.A.T. dizisinde racon kesen bir adamdan da beklenen bu. Mossberg av tüfeğini icat eden adamla akraba olduğunu söyleyen Johnson, silahlarla olan bu rahat uyumunu ise genlerine bağlıyor.

Johnson, “Çelişkili veya kusurlu karakterleri oynamayı seviyorum” diyor. “İyiden kötüye veya kötüden iyiye değişiyorsa benim kalemim diyebiliyorum.”

Ancak S.W.A.T dizisi Johnson’a çok da yabancı olmadığı bir durumla da buluşturmuş oldu. 70’lerdeki versiyonunun Dominique Luca’nın yeniden yorumlamasıyla ortaya çıkan dizide, tıpkı bilek güreşinde yaptığı gibi kötü adamları alt eden bir polisi oynuyor. Eski bir bilek güreşi dünya şampiyonu olarak Johnson rolün kendisine fazlasıyla oturduğunu düşünüyor. Acaba rolü almadan önce dizinin diğer yıldızı Shemar Moore ile de bilek güreşi yapmışlar mıdır sizce?

Johnson, “Shemar benimle güreş yapmaya yeltenemez” diyor. “Yenemeyeceğini biliyor çünkü.” Ama aşağıdaki videoda göreceğiniz gibi yeltenen birileri de yok değil!

How to Arm Wrestle with Kenny Johnson

Would you want to arm wrestle with S.W.A.T. star Kenny Johnson? Before you decide, please note: he's a nationally ranked champion. (via CBS Watch! Magazine)

S.W.A.T. paylaştı: 26 Mart 2018 Pazartesi

“S.W.A.T.: Kenny Johnson’ın kötü adamları yakaladığı dizi aksiyon ve macera dolu.”  

Muscle & Fitness Dergisi

Kenny Johnson, rakibinizin bileğini tereyağından kıl çeker gibi masaya sermek istiyorsanız size yardımcı olacak şu 3 tüyoyu paylaşıyor;

1. Barfiks Çekin: “Ellerin, kolların ve sırtın güçlü olması lazım. Ben bunun için barfiks çekiyorum.”

2. Çabuk Davranın: “Güreşe çok sağlam başlamanız gerekiyor. ‘Başla’ komutunu alır almaz rakibim davranmadan önce atak yapmaya çalışırım.”

3. Sık Çalışın: “Diğer bilek güreşçileriyle talim yapın. Bir işi becermek istiyorsanız, o zaman sık sık talim yapmanız lazım.”

Bunların yanı sıra birçok profesyonel teknik de var, daha fazlası için şuraya tıklayınız.

“Ben Bu Sporu Hakkıyla Yaparım” Diyenler İçin Bilek Güreşi Yarışmaları 

bilek-guresi-teknikleri

Bilek güreşi alanında, Amerika Birleşik Devletleri Bilek Güreşi Federasyonu (USAF) tarafından ortaya koyulan bazı kurallar vardır. Bilek güreşinde her iki yarışmacıda bir turnuva bilek güreşi masasına kollarını yerleştirirler ve ayakta dururlar.

Bilek güreşi turnuvaları ayrıca sol ve sağ elle yapılan bölümlerin yanı sıra ağırlık sınıflarına göre de ayrılır. Ayrıca, faullere verilen cezalar (yarışmacının dirseğinin her zaman masada olmaması ya da yanlış bir başlangıç yapması gibi) ve hatalı bir başlangıcı önlemek gibi katı kurallar yarışmanın heyecanını doruğa çıkarır. USAF kurallarına göre, bilek güreşçileri, yarışma sırasında bir dakikalık bir zamanı geçmemek kaydıyla bileklerini düzeltebilirler.

bilek-guresi-teknik

Dünya Bilek Güreşi Federasyonu (WAF), dünyaca tanınmış, küresel ve profesyonel bilek güreşi merkezidir ve 80 üye ülkeden meydana gelir.

Bazı önde gelen profesyonel bilek güreşi yarışmacıları arasında John Brzenk (tüm zamanların en büyük bilek güreşçisi olarak gösterilir), Alexey Voyevoda, Zaur Tskhadadze, Travis Bagent, Denis Cyplenkov, Andriy Pushkar, Oleg Zhokh, Tim Bresnan, Devon Larratt, İon Oncescu , Neil Pickup ve Jerry Cadorette vardır. Allen Fisher bu alanda büyük beğeni toplamıştır çünkü 26 dünya şampiyonası kazanmıştır. 2011 yılında 55 yaşındayken, bilek güreşi sporunda en eski çoklu dünya şampiyonu unvanına sahip olmuştur. Heidi Andersson, 1998-2014 yılları arasında 11 dünya şampiyonluğu kazanmış İsveçli bir kadın bilek güreşi şampiyonudur.

bilek-guresi-tuyolari

Türk bilek güreşi sporcularının uyması gereken kuralları anlatan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Bilek Güreşi Yarışma Talimatı’nı tıklayarak okuyabilirsiniz.

Bilek güreşi Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. 2016 Avrupa Şampiyonu Rıza Kayaalp bilek güreşi alanında ülkemizin yüzünü güldüren sporculardan olmuştur.

2003 yılında Dünyanın en iyi bilek güreşçisi ödülünü Dünya Bilek Güreşi Federasyonu’ndan alana Engin Terzi bilek güreşi sporunda Türkiye’nin gurur kaynaklarından biri olmuştur.

O ünlü soruyla bitirelim; “Bilek güreşinde bilek bükmek gerçekten yasak mıdır?”. Merak ediyorsanız, hemen forum sitemizdeki şu başlığı okuyun.

Yazar: Jeff Tomko & Muscle and Fitness Türkiye Editörleri

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz