Ünlü Fitness Fenomenleri Sahte Ağırlıklar Kullanıyor!

0

Sahte ağırlıklar, yaygın olarak fitness fenomenleri tarafından da kullanılmaya başlandı. Normalden daha hafif olan ağırlıklar, videolardaki izlenmeyi ve popülerliği arttırmaya yaradığı için birçok fitness fenomeni tarafından kullanılıyor.

Sahte Ağırlıklar Nasıl Anlaşılıyor?

Image result for fake weights

Reklam

Sahte ağırlık kullanılıp kullanılmadığını anlamak sandığınızdan çok daha basit. Bazı isimler dünya rekoru olan rakamlarla antrenman yaptığını iddia edecek kadar uçmuş durumda. Brad Castleberry isimli vücut geliştirici iyi bir örnek olabilir.

Normalde gerçekten zorlayıcı olan ağırlıkları kolayca sağa sola çekebiliyorlar. Belli miktarda ağırlığı durduğu yerde sağa sola oynatmak çok zordur. Bu tip ağırlıkları dünya şampiyonları dahi hareket ettiremezken, aynı ağırlığı kaldırdığını iddia eden fitness fenomenleri bahsettiğimiz ağırlıklarla oyuncak gibi oynuyor.

Sahte Ağırlıkların Kralı: Brad Castleberry

Image result for brad castleberry

Fitness camiasında Brad Castleberry’nin sahte ağırlık kaldırdığı artık kabul görüyor. Önceden Mike O’hearn gibi hem güç hem de fizik konusunda üst düzey olan sporcular onu kendi salonlarına davet etti ki gerçek ağırlıklarla da Instagram’a koyduğu videolardaki ağırlıkları kaldırsın. Ancak o tabii ki davet edildiği salonlara gitmedi…

Fitness camiasında ego çatışmaları alışıldık olduğu için belki bu davetler dikkate alınmadı. Ancak Brad Castleberry umursamaz şekilde post atmaya devam edince devreye dünyanın en güçlü sporcuları olan Strongman yarışmacıları da girdi.

Hem Brian Shaw, hem de son şampiyon Eddie Hall, Brad Castleberry’i ağırlık kaldırmaya salonlarına davet ettiler. Davetlere net bir cevap vermeyen Castleberry’nin tabii ki bu davetlere gitmesi beklenmiyor.

Çünkü hem bu sayede ağırlıkların sahte olup olmadığı konusunda fikir sahibi olmayan insanları etkileyebiliyor, hem de fitness konusunda bilgi sahibi kitleyi de sinirlendirerek onların ilgisini de üzerine toplayabiliyor. Yani her durumda kazanıyor diyebiliriz.

Kazanmaya ne kadar devam edeceği şüpheli. Çünkü her an patlamaya hazır bir bomba modunda paylaşımlar yapıyor. En son yaptığı paylaşımda kiloları tartıp sonra ağırlık kaldırdı. Ancak dünya rekoru olduğunu iddia ettiği rakamlardan çok uzak, kendisi için çok da zorlayıcı olmayan curl setleri yaptı… Yani manipülasyonla prim yapmaya devam ediyor.

Bu manipülasyonların prim yapamayacak noktaya gelmesi an meselesi.

Kadın Fitness Fenomenleri De Sahte Ağırlıklar Kullanıyorlar

Image result for gracyanne barbosa fake weights

Yalnızca güzel görünmek değil, güçlü olmanın da tren olduğu bir dönemdeyiz. Kadınlar arasında da güçlü olmak gittikçe yükselen bir trend.

Bunu fırsat bilen pek çok kadın fitness fenomeni de sahte ağırlıklarla Instagram videosu koymaya başladı.

Sahte Ağırlık Üretimi Büyük Bir Sektör mü Olacak?

Normal ağırlıklarla aynı görünüme sahip fakat daha hafif olan ağırlıkları üretmeye başlayan bir sürü firma kuruluyor. Bu durum, sahte ağırlıklarla prim yapabilmeyi böylesine çok isteyen insanların sayısının arttığı anlamına geliyor.

Yani sporu tutkuyla değil, yalnızca gösteriş amacıyla yapan bir topluluk var ve bu gittikçe büyüyor.

Bunun spor adına üzücü bir durum olduğunu vurgulayarak yazıyı sonlandırmak istiyoruz. 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz