Lunge Egzersizinde Yaptığınız 3 Büyük Hata

0

Lunge, tartışmasız vücut geliştirmede önemli yere sahip egzersizlerden biridir. Quadriceps ve kalça gelişiminin yanı sıra, kalça esnekliği için de oldukça faydalıdır. En iyi vücut geliştiriciler, lunge egzersizinin daima savunucusu olmuştur.

Birçok bacak egzersizi gibi, lunge da uygulanırken sıkça hata yapılan bir egzersiz. Dolayısıyla, ağrı ve sızıdan şikayetin de sık olduğu bir egzersiz.

Reklam

Bu tip şikayetlere sahip olmadan, egzersizi doğru şekilde uygulamak için kaçınmanız gereken hataları sizler için listeledik.

Üst Vücudunuzu Dik, Karnınızı Sıkı Tutun

Related image

Vücudunuz sıkı olmadığında bu tip egzersizlerden alacağınız verimi çok fazla düşürürsünüz. Doğru kas gruplarını çalıştırabilmek için bu tip egzersizlerde karın kaslarınızı daima sıkılı tutmalısınız.

Ek olarak göğsünüz yukarda, kalçanızla aynı hizada olmalı ve sırtınızı da dik tutmalısınız. Aksi takdirde her bölgenizde acı hissedebilirsiniz.

Ayaklarınızı Yere Sağlam Basın

Image result for lunge correct form

Ayaklarınızı yere sağlam basmadığınız egzersizler, denge kaybı getirebilir. Ayaklarınızı yere basmanız gereken tüm egzersizlerde, ayaklarınızı yere sağlam basmalısınız. Bench press egzersizinde dahi yere sağlam basmak, hareketi doğru şekilde uygulayabilmenin altın kuralıdır.

Bir ayağınız arkada ve tam basmıyor olabilir. Ancak parmak ucuyla da olsa lunge yaparken yere sağlam basmanız egzersizden verim alabilmeniz için çok önemlidir.

Ayak ve Adım Genişliğinize Dikkat Edin

Image result for lunge step length

Ayaklarınızın ne kadar açık olduğu ve adımınızın nasıl bir uzunluğa sahip olması gerektiği tamamen anatomi ile ilgilidir. Herkes, bu tip egzersizlerde farklı özelliklere sahiptir. Çünkü kalça anatomisi, kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterecektir.

Yükü quadriceps ve kalça kaslarınızdan almanıza sebep olan açılardan vazgeçin. Alternatifler deneyin. Deneyip yanılarak doğru adımı ve doğru ayak genişliğini bulacaksınız.

 

Unutmayın ki egzersizler acı vermesi için değil, size yardım etmek için tasarlanmıştır. Egzersizlerin size yardım etmesini sağlamak için bu tip hatalardan kaçınmalısınız!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz