İnanılmaz Vücut Değişimi İçin Ne Kadar Zaman Gerekir?

0

İnternet, üst düzey değişim fotoğrafları ile dolu. Bu değişimler, bizleri motive edebiliyorken spordan da soğutabiliyor. Çünkü bazı değişim fotoğrafları gerçekten “inanılmaz”.

Motivasyonu kaybetmek, en son isteyeceğimiz şey olmalı. Çünkü onca zaman kaybetmediğimiz motivasyonu kaybettiğimiz an, çabalarımız ve emeğimizi direkt çöpe attığımız andır. Bu anı yaşamaktansa, daha gerçekçi ve uzun vadeli hedeflerle yola devam etmeliyiz.

Reklam

Unutmamalıyız ki değişim, kısa vadede mümkün değildir.

Gerçekler Acıdır

İnternette gördüğünüz pek çok değişim fotoğrafı, maalesef ya yüksek oranda photoshop içeriyor ya da korkunç miktarda yasa dışı performans arttırıcı içeriyor. Gerçekten sayılı kişi gerçekçi değişim deneyimlerini paylaşıyor. Çünkü “wow effect” dediğimiz şaşırtıcı reaksiyonu gerçekçi postlar ile elde etmek mümkün olmuyor.

Bu sebeple insanları en çok şaşırtacak değişim fotoğrafının gizli bir yarışı var ortada. Bilimsel gerçekliklere baktığımızda, aslında kısa vadede meydana gelen büyük değişimlerin mümkün olmadığını göreceğiz.

Bilimsel gerçeklikleri kendinize kanıtlamak istiyorsanız, size olabilecek en iyi tavsiyeyi veriyoruz.

Taviz Vermeden 1 Yıl Boyunca Kusursuz Çalışın

Bu tavsiye, özellikle spora yeni başlayanlar için bilimsel gerçeklikleri kanıtlamanın en iyi yolu. Yıl sayısı arttıkça, mümkün olan kas kazanımı azalıyor. İlk yılda, kişi yapması gerekenleri kusursuz olarak yerine getirerek çalıştığında hayat boyu elde edebileceği kas kazanımının neredeyse yarıdan fazlasını elde eder. Bu noktadan sonra kazancağı kas kütlesi neredeyse her yıl yarılanmaktadır.

Dolayısı ile aslında bir sene boyunca kusursuz bir antrenman ve beslenme programı uygulayan kişi, o halinden çok çok farklı bir boyuta evrilemeyecektir. Eğer evrilebiliyorsa, işin içinde yasal olmayan hormon takviyeleri bulunabilir. Asla tavsiye etmediğimiz bu takviyeler ile kişi, sınırlarının dışına çıkabilir.

Bizler bu noktada yasal olmayan yöntemlerden ziyade doğal yollarla elde edilebilecek kas kazanımından bahsediyoruz. Bu nedenle sınırlar internette yaygın olarak gördüğümüz değişim fotoğraflarındaki kadar zorlanamıyor olacak.

Kusursuz Çalışamama Durumu

Tabii ki kusursuz şekilde bir yıl geçirmek, hepimiz için mümkün olmayacak. Kimimiz bazı kas gruplarını doğru düzgün çalışmayı belki seneler sonra oturtacak. Kimimiz hareketlerin formlarını oturtmakta aylar süren süreçler atlatacak. Bu nedenle aslında kusursuzu yakalamak çoğumuz için mümkün değil. Sonradan öğrendiklerimiz, bize sonradan anlık kazanımlar olarak dönecektir. Öğrenmenin ise gerçekten limiti yoktur. Limiti olmayan bir öğrencilikte, kesin bir tahmin yapmak çok da doğru olmayacaktır.

Yine de, kas kazanımı açısından bu hataları da göz önünde bulundurursak iki yıllık bir süreç bize aşağı yukarı nasıl bir değişime doğru ilerlediğimizi gösterecektir. Bu noktadan sonra daima ufak detayların peşinde oluyoruz. Yağ oranı, bölgesel detaylar gibi estetik detaylar için çalışmaya başlıyoruz. Bu değişimler için çalışırken, haliyle astronomik değişim fotoğraflarındaki kadar büyük bir değişim gerçekleşmiyor.

Eninde sonunda genetik limitler kendini gösteriyor.

Sonuç

Sonuç olarak, kusursuzu gerçekleştirmenin mümkün olmadığı antrenman serüvenimizde genellikle ilk yılda alabileceğimiz kas kütlesinin büyük kısmını vücudumuza ekliyoruz. İkinci yılın bitmesi ile beraber kas kazanımı ciddi oranda yavaşlıyor. Bu noktada tabii ki ara verme, hastalık gibi değişimde dalgalanma yaratacak faktörleri de es geçiyoruz.

Öğrenmenin limiti olmadığından dolayı, hiç bir zaman gelişimin tam limiti olmayacak. Yine de aşağı yukarı iki yıllık düzenli antrenman ve beslenme geçmişinden sonra değişimimizin büyük resmi çizilmiş oluyor. Sonrasında kozmetik detaylar ve kişisel tercihler devreye giriyor. Genelleme yapmanın yanlış olduğunu vurgulayarak, yasal olmayan yollara başvurmayan bir kişinin ikinci yılında “inanılmaz değişim”ini gözlemlemesi mümkün.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz