Eski Usul Deadlift: Reeves Deadlift

0

Bu yazımızda sizi tarihte ufak bir yolculuğa çıkarıyor ve aslında halen birçok kişinin antrenmanlarına eklediği ancak çoğunun bilmediği bir hareketle tanıştırıyoruz: Reeves deadlift. Geleneksel deadlift hareketine kıyasl çok daha fazla güç isteyen, buna karşılık bir o kadar da güç kazandıran bu hareket; kaslarınızı patlatarak şekillendirecek ve daha hızlı gelişmenizi sağlayacak! Peki Reeves deadlift nedir tam olarak? Hangi kasları çalıştırır ve vücudun hangi bölümlerini etkiler? Gelin birlikte size deadlift’i yeniden sevdirecek bu hareketi keşfedelim!

Reeves Deadlift Nedir?

Reeves Deadlift; adını 1947 Mr. America ve 1950 Mr. Universe şampiyonu, tüm zamanların en efsanevi vücut geliştirmecilerinden biri olan Steve Reeves’den aldı. Sırt bölgesi için daha hızlı ve etkili bir gelişme süreci isteyen Steve, bunun için çok sevdiği deadlift hareketinin bir varyasyonunu geliştirdi. Halterin çok daha geniş bir açıyla kavrandığı ve böylece daha fazla kasın devreye girdiği Reeves deadlift hareketi ile Steve, eklem sağlığına da katkıda bulunmuş oldu.

Reklam

Geleneksel deadlift’e kıyasla Reeves deadlift, bazı önemli faydalar sağlar. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hafif ağırlıklarla daha dengeli ve kontrollü çalışma sağlar.
  • Geleneksel deadlift’e kıyasla plakalar, sadece 90 derecelik doğal bir açı ile kaldırılabilir.
  • Bel ve omurga için daha sağlıklı bir pozisyon sağlar.

Reeves Deadlift Nasıl Yapılır?

Reeves deadlift hareketinde bar yerine plakalardan tutuyorsunuz. Bu teknik trapez ve ön kol kaslarınızı zorladığı gibi kalçalarda ve dizlerde de daha geniş bir hareket aralığı yaratıyor. Düşük ağırlık kullanırsanız eklemlerinize daha az baskı binecektir.

Reeves Deadlift Yapılışı

  • Barı hafif plakalarla yükleyin.
  • Kalçalardan ve dİzlerden öne eğİlİn. Omurganızı nötr tutarak ellerinizle plakalardan kavrayın. (Plakaların sapları yoksa yükü azaltıp parmak uçlarınızla sıkıca tutun.)
  • Kalçalarınızı düşük, başınızı dİk, göğsünüzü dışarıda ve kollarınızı da düz tutarak, kalçalarınızı ve bacaklarınızı uzatın ve ağırlığı kaldırın.
  • Hareketi tersine tersine uygulayarak başa dönün ve tekrarlayın.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz