Egzersiz Yapmak Cinsel Yaşamı Etkiler mi?

0

Egzersiz yapmak cinsel yaşamı nasıl etkiler?

Egzersizin cinsel yaşam üzerinde artıları olup olmadığı hakkında birçok araştırma yapılıyor. Peki, egzersiz cinsel yaşamınızı ne kadar iyileştirir?

Sağlıklı bir yaşam biçiminin sağlıklı bir cinsel hayat anlamına geleceği bilinen bir gerçektir. Siz de böyle bir yaşam biçimini takip ediyorsanız düzenli egzersizler yapmanın cinsel hayatınıza olumlu katkıları olabileceğini unutmamalısınız.

Reklam

Egzersiz yaptığınızda vücudunuzun esnekliğini ve zindeliğini güçlendirirsiniz ve bunun da cinsel hayatınıza doğrudan katkısı olmaktadır. Örneğin Harvard Üniversitesindeki bir çalışmada 160 erkek ve bayan yüzücüyü incelediğinde 60 yaşında olanların cinsel yaşamlarının 40 yaşında olanlara benzer bir seviyede olduğu tespit edilmiştir. Bunun altında yatan temel neden ise egzersiz.

Egzersiz yapmak kan akışını iyileştirir ve böylelikle cinsel isteğin artmasına etki eder. Egzersiz yapmak aynı zamanda endorfin salgılamanızı sağlar ve sizi enerjik ve daha canlı hissettirir. Bu durumda, doğal olarak daha iyi bir cinsel yaşam sürülebilmesi anlamına gelir ve erkeklerde sertleşme bozukluklarının önlenmesine yardımcı olur. Kardiyovasküler egzersizler, kan akımını geliştirmede de önemli bir görev üstlenirler.

Ağırlık antrenmanlarının da sağlıklı bir cinsel yaşama katkısı olur çünkü bu tür egzersizlerde, vücudunuz daha çok testosteron üretir ki bu hormon, erkeklerin cinsel hayatını düzenleyen en önemli hormonlardan biridir. Yalnız aşırı antrenman yapmanın tam tersi bir etkisi olabileceğini unutmayın. Her şey gibi antrenmanda da doğru kararı bulun.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz