Dumbbell Flye Hareketinden Maksimum Verim Alıp Göğüs Kaslarınızı Şişirebilmeniz İçin Gerekenler

0

Dumbbell Flye Yaparken Maksimum Verim İçin En Önemli Tüyo

Ağırlığı indirirken kollarınızı sıkarak kol ve omuzlarınızı sabitleyin ve tüm baskıyı göğsünüze verin.

Göğüs Gerin!

Image result for dumbbell flye

Reklam

Flye hareketinde dambıl yerine girya kullanarak hareketi daha da zorlaştırıp daha çok kasınızı çalıştırın.

Triceps ve omuzları harekete dahil eden bench press hareketine nispeten, dumbbell flye hareketi göğüsleri daha iyi izole eder. Bu hareketi dambıl, kablo ve makineyle çok kez yapmışsınızdır ancak giryayla (kettlebell) denemiş olduğunuzu hiç sanmıyoruz.

O zaman deneyin.

Giryanın kütle merkezi, daha aşağıda olduğundan, ağırlığı elinizle hizalanan dambıla göre ellerinizi yere doğru daha sert bir şekilde çeker. Girya ayrıca daha dengesizdir. Kaldırdıkça hareket ettiğinden ağırlığı dengelemek için kaslarınızı daha sıkı şekilde çalışmaya zorlar. Sonuç olarak da göğsünüzde daha çok kas lifini çalıştırmış olursunuz.

Dumbbell Flye ve Yapılışı

Image result for dumbbell flye

1- İki elinizde birer giryayla bir spor sehpasına uzanın. Alışık olduğunuzdan biraz daha düşük bir ağırlık seçin çünkü hareket ilerledikçe zor gelecektir.

2- El bileklerinizi düz tutarken dirseklerinizi hafifçe bükün ve ağırlıkları indirebildiğiniz kadar aşağı indirin ancak gövdenizi geçmeyin.

3- Göğsünüzü sıkıp sanki ağaca sarılıyormuş gibi kollarınızı yukarı kaldırın. Sonunda giryalar birbirine neredeyse değecek konumda olmalı.

Mobilitenizi Arttırarak Kas Kütlenizi Arttırın!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz