Bilek Güreşi Tarihindeki En Büyük Eli Gördüğünüzde Gözlerinize İnanamayacaksınız!

0

Bilek güreşinde elin önemini, el büyüklüğünün avantajlarını ve el kuvvetinin önemini geçtiğimiz haftalardaki bilek güreşi teknikleri yazımızda vurgulamıştık.

Bilek güreşi gerçekten ilginç bir spor. Çünkü bu sporda; genetik olarak bilek güreşine yatkın olduğunu keşfedip bilek güreşine yönelen, bilekleri arasındaki fark sebebiyle Temel Reis’i andıran Matthias Schlitte gibi birçok değişik sporcu bulunuyor. 

Reklam

Image result for real life popeye

Bu sporculardan biri de spordaki en büyük ellere sahip olan Jeff Dabe.

Image result for jeff dabe

Jeff Dabe’in elleri korkutucu derecede büyük. Matthias Schlitte gibi genetik olarak böylesine büyük ellere sahip olan Jeff, 1970’lerin sonlarına doğru aktif olarak yarışan bir sporcu. Şu anda 52 yaşında ve daha çok yerel yarışmalara katılıyor.

Eski yarıştığı zamanlarda, en prestijli zamanlarından birinde kolu atan Dabe sonrasında çok fazla yarışamadı ve kariyeri bu nedenle zedelendi. 2012’ye kadar ara verdi ve sol eliyle yarışmaya devam etti. Tabii ki sol eli çok daha güçsüzdü.

Related image

Bilekleri 50 cm’i bulan Dabe, kolları ve ellerinin büyüklüğüyle biliniyor. Ellerinin bu kadar büyük olmasının nedeni ise tam olarak bilinmiyor, bu konuda pek kanıt yok. Jeff de bu konuda hiç konuşmadı.Ellerine ve bileklerine synthol enjeksiyonu yaptığı dahi söyleniyor.

Her Sporda Genetiğin Önemi Çok Büyük!

Image result for naim süleymanoğlu

Bilek güreşinin içine girildikçe, her sporda olduğu gibi, spora yönelik genetik avantajların (veya kimine göre kusurların) ne kadar fark yaratabildiğini görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Naim Süleymanoğlu’nun boyunun kısalığı, basketbolcuların boyunun uzunluğu gibi bilek güreşinde de el ve kolların büyüklüğü avantaj olabiliyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz