Antrenmandan Daha İyi Performans Almak İçin Bilmeniz Gereken 9 Bilgi

0

Bu taktikleri uygulamaya başladığınızda göreceksiniz ki, performansınızı artırmak o kadar da zor değilmiş!

 1. Ayakkabıları Çıkarın

ayak-kasi

Reklam

Arnold spor salonunda öyleydi, Tarzan ağaçlarda böyle gezdi ve şimdi de Ithaca College’de araştırmacılar, çıplak ayakla gezmenin birçok ayak hastalığına faydalı olacağını söylüyor. Bilim insanları ayakta bulunan küçük kas gruplarının denge ve hareket etmede, gövdenizin tüm vücuda güç kazandırması gibi destek sağladığını ve ayakkabı giymenin ayaktaki küçük kaslar ve bacaklar arasındaki iletişimi bozabileceğini doğruladı. Bu sebeple topuk dikeni ve tibiyal stres sendromu gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bilim insanlarının tavsiyesi ise mümkün olduğunca çıplak ayak yürümek.

2. Yemeden Önce En Az İki Kez Düşünün

Brown Üniversitesi araştırmacıları, obezite ve rejimlere sadık kalamama problemlerinin başlıca sebeplerinden birinin dikkatsizce yemek olduğunu ortaya çıkardı. Yani his ve düşüncelerinizin, etrafınızda olan bitenlerin ve vücudunuzun verdiği mesajların farkında olmanız gerekiyor.

Araştırmacılar, kişi ne kadar dikkatsiz ise o kadar kilolu olabileceğini gösterdi. Çatal bıçağınıza sarılmadan önce ne yediğinizi bir düşünün.

3. Düşük Testosteron, Yüksek Stres Demektir!

Testosteron seviyesinin düşük olması halsizlik, libido ve ereksiyon problemleri gibi bir dizi sıkıntıya sebep olabilir. George Washington University araştırmacıları kısa süre önce düşük testosteron seviyesinin depresyonu tetikleyebileceğini keşfetti. Ortalama 48 yaşındaki 200 erkeğin katıldığı çalışmada, katılımcıların %58’inde depresyon belirtileri ya da doğrudan depresyon teşhis edildi. Spor salonunda ağırlıklara yönelmek testosteron seviyesini yükseltebilir. Dergiyi okumayı bitirdiğinizde spor salonunun yolunu tutun.

4. 100 Yaşına Kadar Yaşamak mı İstiyorsunuz?

Japonya’da yapılan bir çalışma enflamasyon seviyesini düşük tutmak gerektiğini gösterdi. 1500’den fazla katılımcıyla gerçekleştirilen çalışmada uzun yaşama ve enflamasyon arasında ciddi bir ilişki olduğu, enflamasyon seviyesi düşük olan kişilerin akıl sağlığını koruyarak daha uzun bir hayat sürebileceği belirlendi. Bu sonucun en güzel tarafı ise doğrudan müdahale edilebileceği; yani yeşil yapraklı sebzelere güvenin ve antrenmanlarınıza devam edin!

 5. Rahatlamanın Reçetesini Açıklıyoruz!

Pios One’da yapılan son çalışmaya göre, yoğun hayatlarımızda sürekli olarak karşılaştığımız “savaş ya da kaç” durumlarına karşılık yaşadığımız stresi azaltan çözümler geliştiremediğimiz takdirde sağlık problemleriyle de karşılaşabiliriz. Meditasyon, nefes kontrolü, farkındalık gibi farklı yöntemler geliştirmek tansiyonu düşürür, kas gerginliğini azaltır ve sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyacı %48’e kadar azaltabilir.

6. Yavaşlayın

Cal Poly Pomona’da yeni yapılan bir çalışmaya göre, SSRT adı verilen yavaş direnç antrenmanları normal ağırlık kaldırma antrenmanları ile karşılaştırıldığında, yavaş yapılan antrenmanın %17 daha çok güç kazancı sağladığını gösterdi. Yavaş antrenman yapan deney grubu 10:0:10 zaman aralıklarıyla, yani ağırlığı 10 saniyede indirip, alt noktada bekleme yapmadan tekrar 10 saniyede ağırlığı kaldırarak antrenman yaptı. Normal antrenman grubunda süre dağılımı 2:0:2 şeklindeydi. Tüm antrenman rutininizi değiştirin demiyoruz elbette ancak yavaş hareketlerle antrenman yapmak düşündüğünüzden daha çok fayda sağlayabilir.

7. Yağlarla Mücadele Edin!

Yağ yakmak için antrenman mı kardiyo mu? Journal of Applied Physiology’de yayınlanan çalışmada 96 obez katılımcı 22 haftalık bir programa tabi tutuldu. Bir grup yalnızca direnç egzersizleri yaparken, diğer grup güç egzersizleri yaptı ve üçüncü grup her iki tipte egzersizler uyguladı. Kilo, yağ ve kütle kaybı açısından tüm gruplar benzer sonuçlar verdi. Bu sonuç bizim de sıklıkla verdiğimiz tavsiyeyi destekler nitelikle: Neyin işe yaradığını düşünüyorsanız ona sadık kalın!

8. Daha Fazla Yak!

Asırlık protein mi karbonhidrat mı sorusu araştırmacı gazetecilerin de dikkatini çekiyor. Ohio State Üniversitesi’nin atletlerle birlikte yaptığı çalışma, daha az karbonhidrat tüketen atletlerin, karbonhidrat yüklemesi yapanlara göre iki kat daha çok yağ yaktığını ortaya çıkardı. Katılımcıların arasında 20 koşucu da bulunuyordu ve karbonhidratı azaltmış katılımcılar, araştırmacıların şimdiye kadar gördüğü en yüksek yağ yakma kapasitesine sahipti.

“DÖVÜŞ HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE DEĞİL, ANTRENMANDA KAZANILIR YA DA KAYBEDİLİR”

Muhammed Ali

 “10.000 SEFER TEKME ÇALIŞMASI YAPANDAN DEĞİL, BİR TEKMEYİ 10.000 SEFER ÇALIŞMIŞ OLANDAN KORKARIM.”

BRUCE LEE

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz