Alabileceğiniz En Yanlış 10 Beslenme Tavsiyesi – Bölüm: 2

0
yanlis-beslenmenin-zararlari

Ağızdan ağıza yayılan, belli gerçekliklerin farklı bakış açılarıyla yorumlanmasıyla ortaya çıkan “hurafe” misali tavsiyeleri incelemeye devam ediyoruz.

İlk 5 tavsiyeyi, buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Reklam

Yalnızca belli besinlerin zararı veya yararına yönelik efsanelerin tavsiye olarak verilmesinin dışında da piyasada çok fazla yanlış var. Bu yanlışlara değinmeye devam ediyoruz.

6- Besin Değerleri Listesinde Telaffuz Edemediğiniz Bir Madde Varsa O Besinden Uzak Durmalısınız

The 10 Worst Pieces of Nutrition Advice You've Seen on Facebook​

 

Önyargılarınızdan arınıp, yemeye karar verdiğiniz besinin size ne katacağına odaklanarak tüketimi gerçekleştirin. Öyle ya da böyle, tüketmek zorunda olduğunuz işlenmiş besinlere karşı bu kadar sert bir tavır sergilemeniz, strese dahi sebep olabilir.

7- Kilo Vermek İçin Kesinlikle Ketojenik Diyet Uygulamalısınız

The 10 Worst Pieces of Nutrition Advice You've Seen on Facebook​

Her diyet, doğru uygulandığı takdirde işe yarar. Belli diyetleri yalnızca belli amaçlar için uygulamak, kilo aldırıyor diye pizza yememeye benzer. Önemli olan diyetin amacına uygun şekilde yapılmasıdır.

Ketojenik diyet, karbonhidrat bulundurmaması sebebiyle birçok artıya sahiptir. Ancak sürdürülebilirlik, hesaplılık, uygulanabilirlik gibi konularda yetersizlikleri söz konusudur.

Bir diyet seçerken, o diyetin amacınıza ve hayat stilinize uyduğundan emin olun. Çünkü karbonhidratı tamamen hayatınızdan çıkarmak istiyorsanız, performansınızdan da bir nebze ödün vermeniz gerekebilir, yalnızca protein ağırlıklı besinler tüketecek bir düzeniniz olmayabilir.

 8- Yumurta Sarısını Yememelisiniz!

The 10 Worst Pieces of Nutrition Advice You've Seen on Facebook​

Yumurtanın sarısı ile beraber tüketilmesinin, çok daha iyi sonuçlar verdiğine dair son zamanlarda pek çok güvenilir araştırma yapılmış durumda. Yalnızca kalorili olması ve yağlı olması sebebiyle, böylesine sağlıklı bir yağ kaynağını hayatınızdan çıkarmamalısınız.

Vitamin, mineral ve sağlıklı yağlar bakımından çok zengin olan yumurtanın sarısını, beyazla beraber tüketin. Her yumurtayı tam yemenize gerek yok, ancak yediğiniz toplam yumurta beyazı sayısının yanına 1-2 yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz.

9- Detoks İçecekleriyle Zayıflayabilirsiniz

The 10 Worst Pieces of Nutrition Advice You've Seen on Facebook​

Detoks içecekleri, son yılların popüler içeceklerinden biri. Ancak bu şekilde yalnızca belli besinleri tüketerek, vücudunuzun temizlenmesini sağlarken ihtiyacınız olan besinlerden uzun süre uzaklaştığınızın farkında mısınız?

Detoks belli amaçlara hizmet edebilir, düşük kalorili olması sebebiyle geçici olarak kilo vermenizi sağlayabilir. Ancak uzun vadede size çok fazla katkı sağlamayacaktır.

10- Mucizevi Besinler Vardır, Bu Besinlere Yönelin

The 10 Worst Pieces of Nutrition Advice You've Seen on Facebook​

Hiçbir besin, mucizevi değildir. Tek bir besinden dünyaları bekleyerek, yalnızca kendinizi kandırıyorsunuz. “Bu çayı içip zayıflayın”, “bu yiyecekle su atın” gibi hurafeler hiç bir zaman uzun vadedeki hedeflerinize hizmet etmez. Yalnızca kısa günün kârı olabilir.

Tek bir ideal besin yoktur. Besin tercihinde; besin değeri, tat, beslenmeye uygunluk, sağlık problemlerine uygunluk gibi sayısız değişken rol oynuyorken belli başlı yiyecekleri “süperyemek” gibi tanıtan kişilerden uzaklaşmaya bakın. Önemli olan sizin amacınız, sizin beslenmeniz ve sizin tercihleriniz!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz