Eski Vücut Geliştirici, Yeni Aşçıdan Mükemmel 5 Tarif

0

Karın kaslarınızı sergileyeceğiniz zamanlara düşündüğünüzden daha az kaldı. Kışın tüketilen ağır yemekleri ne kadar çabuk bir kenara bırakıp beslenmenizi temizlerseniz, geçiş sürecini o kadar kolay atlatırsınız.

Vücut geliştiricilikten sonra şefliğe soyunan Carlo Filippone ile sizin için düzgün beslenmeyi sıkıcılıktan uzaklaştıran,

Reklam

5 mükemmel tarif sıraladık:

İtalyan Fileminyon (2 Porsiyon)

  • 2 adet her biri 170 gramlık yağsız fileminyon
  • 1 küçük soğan
  • 1 ince dilimlenmiş sarı dolma biber
  • 1 ince dilimlenmiş kırmızı dolma biber
  • 2 ince dilimlenmiş portobello mantarı
  • 2 ince dilimlenmiş cherry domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
  • 2 taze defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • çeşni için tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın.

2. Fileminyonları bir fırın kabına yerleştirin. Bir kasede geriye kalan malzemeleri karıştırın ve ardından etin üzerine yayın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın.

3. 20 ila 30 dakika boyunca, et sevdiğiniz şekilde hazır olana kadar fırında pişirin.

Besin Değerleri:

622 kalori

57 gram protein

32 gram karbonhidrat

31 gram yağ

 

Parmak Patates Ve Kıvırcık Lahanalı Limonlu Tavuk (2 Porsiyon)

  • 2 adet her biri 170 gram derisi alınmış tavuk göğsü, 2.5cm genişliğinde kesilmiş şeritler halinde
  • 6 küçük parmak patates, ikiye kesilmiş
  • 70 gram kıvırcık lahana(kale)
  • 1 tatlı kaşığı edecek kadar kıyılmış taze kişniş
  • yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1-2 tutam deniz tuzu
  • 1-2 tutam karabiber ya da pul biber

Hazırlanışı:

1. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.

2. Tavuk şeritlerini bir fırın kabına yerleştirin ve bir kasede geriye kalan malzemeleri karıştırarak tavukların üzerine dökün. Fırın kabını alüminyum folyo ile kaplayın.

3. 30-35 dakika pişirin.

Besin Değerleri:

639 kalori

55 gram protein

59 gram karbonhidrat

20 gram yağ

Ballı-Zencefilli Somon Ve Kök Sebzeler (2 Porsiyon)

  • 2 adet 170 gramlık somon fileto (derisiz)
  • 1 adet havuç, küçük küplere kesilmiş
  • 1 adet yabani havuç, küçük küplere kesilmiş
  • 1 adet pancar, küçük küplere kesilmiş
  • 1 adet şalgam, küçük küplere kesilmiş
  • 1 baş parmak büyüklüğünde taze zencefil, ince kesilmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze biberiye
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tutam deniz tuzu
  • 3 tutam karabiber

Hazırlanışı:

1. Fırını 200 dereceye ayarlayın.

2. Somonları fırın kabına yerleştirin. Bir kapta geriye kalan bütün malzemeleri karıştırıp somonların üzerine dökün. Fırın kabını alüminyum folyo ile örtün.

3. 30-40 dakika fırında pişirin.

Besin Değerleri:

457 kalori

36 gram protein

43 gram karbonhidrat

18 gram yağ

 

Tavuk Dip (4 Porsiyon)

  • 300 gram kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü, önceden ızgaralanıp kesilmiş
  • yarım tatlı kaşığı kadar kıyılmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı kadar küçük kesilmiş kırmızı dolma biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar küçük kesilmiş yeşil dolma biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar kıyılmış taze kişniş
  • 5 yemek kaşığı light mayonez
  • 3 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz biber

Hazırlanışı:

1. Bir kasede, toz biber hariç tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı servis kasesine aktarın. Üzerine toz biberi serpin ve servis etmeden önce en az yarım saat buzdolabında soğutun.

Besin Değerleri:

149 kalori

23 gram protein

3 gram karbonhidrat

5 gram yağ

 

Somon Dip (4 Porsiyon)

  • 225 gram light krem peynir (oda sıcaklığında)
  • 60 gram yağsız yoğurt
  • yarım limonun suyu
  • 170 gram tütsülenmiş somon, küçük kesilmiş
  • 2 cherry domates, küçük kesilmiş
  • 2 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

Hazırlanışı:

1. Bir kasede krem peynir, yoğurt ve limon suyunu karıştırın.

2. Karışıma frenk soğanının yarısı ve dereotu dışında diğer tüm malzemeleri ekleyin. Tüm malzemeleri tekrar karıştırıp bir servis kasesine aktarın. Kaseyi geriye kalan frenk soğanı ve dereotu ile süsledikten sonra servis etmeden önce en az 30 dakika buzdolabında soğutun.

Besin Değerleri:

241 kalori

18 gram protein

9 gram karbonhidrat

15 gram yağ

 

Şef Hakkında

Carlo Filippone profesyonel IFBB vücut geliştiricisi ve kapınıza kadar taze ve sağlıklı öğünler getiren Elite Lifestyle Cuisine’in sahibidir.

Kaynak: M&F 2016, Mart

Biliyor musunuz: Yeterli ve Dengeli Beslenmede Çikolatanın Yeri

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz