Vücut Geliştiriciler İçin Düşük Kalorili ve Yüksek Proteinli Ferahlık Veren Yemek Tarifi

Yağsız tavuk göğsü, vücut geliştiricilerin beslenme programlarının temel taşlarından biridir. Düşük kalori, yüksek protein ve yağsız seçeneklerini aynı anda barındıran tavuk göğsü ile hazırlayacağınız sıradan bir ızgara yerine, yedikçe ferah hissedeceğiniz lezzetli bir tarifimiz var.

Vücut geliştiriciler ve sporcuların beslenmelerine dikkat etmesi dışarıdan hiçbir şey yememeleri ya da lezzetsiz gıdalar tüketmeleri gibi yorumlanabiliyor. Halbuki iş öyle değil. Protein ihtiyacını sıkıcı yemekler ile karşılamanız gerekmiyor. Şefler ve yeni şeyler denemeyi seven tüm yemek severler hem pratik hem besleyici spor öğünlerini internette sporcular ile paylaşıyor. Biz de bu tarifte ızgara gibi pratik bir yemek seçeneğini herkesin evinde neredeyse her zaman bulunabilecek basit ürünlerle yeniden ele alıyoruz.

Tavuk göğsü ve limonun birlikteliğinden oluşan lezzetini ferahlığından alan bir ızgara tarifimiz var. Her vücut geliştiricinin, protein odaklı bir akşam yemeğinde muhakkak denemesi gereken limonlu tavuk göğsü tarifimiz için malzemeleri sıraladık: (30 dk. 4 Servis)

  • 2 parça yağsız tavuk göğsü
  • Dilimlenmiş 1 bütün limon
  • 1 limondan limon suyu
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • ¼ su bardağı fesleğen

Hazırlanışı:

1. Izgaranızı önceden ısıtın. Tavuk göğsünü temizleyip küp halinde doğrayın, limonunuzu da daireler oluşturacak şekilde dilimleyin. Şişlere limon ve tavuk göğsü parçalarınızı dizin.

2. Kıyılmış sarımsağınızı, limon suyunu, zeytin yağını, hardal ve fesleğeni bir kâsede çırpın ve sos haline getirip şişlerinizin üzerinde gezdirin.

3. Orta ateşte tavuk göğsü şişlerinizin iki yanını da 4 dakika kadar pişirin. Yemeğiniz hazır oldu bile!

Bu pratik ve lezzetli sporcu yemeğinin besin değerleri ise şu şekilde:

  • 234 Kalori
  • 31 gram protein
  • 5 gram karbonhidrat
  • 10 gram yağ

Protein Tozu Cinselliği Olumsuz Etkiler mi?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*