Temiz Beslenmenin Vücut Geliştirmedeki Önemine Dair İlginç Bilgiler

0

Temiz beslenme, son zamanlarda kalori sayma ve makro sayma gibi konseptler sebebiyle önemini yitirmiş bir beslenme stili. Temiz beslenmenin yalnızca bir efsane olduğu, kaloriler ve makrolar doğru şekilde alınıyor ise alınan besinin öneminin olmadığı çeşitli pazarlama stratejileriyle kombine edilerek insanların önüne sunuluyor.

Reklam

Sebebi ise, temiz beslenmemenin çok daha kolay ve her hayat stiline uygun olması. Bu güzel bir konsept, en azından insanlara ne yediğinin bilincinde olmayı ve keyif alarak beslenebilmeyi aşılıyor.

Ancak gerçek şu ki, hedefler büyükse beslenme de zorlayıcı olmalı. Şeker tüketimini abartarak, şampiyonluk hayalleri kurulmamalı. Yağlı yağlı beslenerek, çok iyi bir fizik hayali kurulmamalı. Neden mi? Gelin birlikte inceleyelim.

Yalnızca Kalori ve Makro Sayan Kişiler Temiz Beslenmeye Başlayınca Kilo Verebiliyor

Birçok kalori ve makro sayan sporcu, temiz beslenme konseptine alıştığında vücut ağırlığının düştüğünü söylüyor. Gereksiz yere su tutan, yağ ve karbonhidrat tüketimini gereksiz boyutlara taşıyan beslenme tiplerinin aksine temiz beslenme gerçekten sporcular için çok daha verimli olabiliyor.

Bu noktada psikoloji devreye giriyor. Temiz beslenirken kendini kötü hisseden bir sporcuda, kötü hisler başarı arzusunun önüne geçebilir. Bu hedeflerin çok da büyük olmadığını gösterir. Böyle bir sporcunun büyük düşünmemesi gerekir.

Temiz Beslenen Sporcular Gün İçinde ve Antrenmanda Çok Daha İyi Hissediyor

Temiz beslenme alışkanlığını oturtan sporcular, gün içinde çok daha iyi hissettiğini belirtiyor. Uyku ve yorgunluk hissi azalırken, enerjiyi verimli kullanma durumu artıyor. Çünkü bu tip beslenmede tattan ziyade, performansa odaklanılıyor. Yani sporcunun ihtiyacı olan yakıtı sporcu tüketiyor, dolayısıyla spor yapan kişi kendini çok daha iyi hissedebiliyor.

Şeker yerine kompleks karbonhidrat, yağdan kısıp protein tüketilen bu tip beslenmelerde, vücudun çoğu insanın aldığından daha az ihtiyaç duyduğu yağdan fedakarlık edip asıl gerekli olan besinler olan protein ve karbonhidrata odaklanılıyor. Bu da sporcu için optimum sonucu sağlıyor.

Temiz Beslenme Sindirim Sisteminin Daha Sağlıklı Çalışmasını Sağlıyor

Bol miktarda sebze tüketilen, sindirim sistemini yormaktan uzak olan besinlere odaklanılan temiz beslenmede sindirim sistemi de çok daha verimli bir şekilde işliyor. Sindirim sisteminin düzgün çalışması hem sağlık, hem de iyi hissedebilmek adına oldukça önemli. Temiz beslenme size bunu da sağlıyor!

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz