Vücut Geliştirme ve Steroid Kullanımı ile İlgili Bütün Olumsuzluklar

0

Vücut Geliştirme ve Steroid Kullanımı ile İlgili Bütün Olumsuzluklar Tek Bir Resimde

Profesyonel vücut geliştirmede ilaç kullanımı oldukça yaygın. Sporcular daha iyi gözükebilmek için çeşitli yollara başvurabiliyorlar.

Reklam

Bu ilaçların da bir sürü yan etkisi var. Çeşitli yan etkiler, genelde dış görünüşe de yansıyor. Daha iyiyi hedeflerken çok daha kötü bir fizikle sonuçlanan bir süreç yaşanabiliyor.

Bu iki fotoğrafta gördüğünüz vücut geliştiricide sayılabilecek yan etkilerin hemen hemen hepsi var. 

Palumboism, jinekomasti, fıtık (göbek deliğinde), yırtık göğüs ve triceps (ikisi de sağ tarafta), synthol (kaslara yapılan yağ enjeksiyonu)… Hepsini bir fotoğrafta toplanmış şekilde görebilirsiniz.

Bu yan etkileri resimde de gözlemleyebilmeniz adına, steroid kullanımının getirdiği bu olumsuzlukları gelin birlikte inceleyelim.

Steroid, Hormon Kullanımı ve Yan Etkileri

Image result for palumboism

Palumboism, büyüme hormonu (growth hormone) kullanımı sebebiyle oluşan göbektir. İç organların büyümesi sebebiyle meydana gelir.

İlk olarak David Christopher Palumbo’da görülmüştür. İsmini de Palumbo’dan almıştır.

Yağlı bir göbekten ziyade, çok önde duran karın kasları gibi gözükür. Büyüme hormonu göbeği olarak da nitelendirilir.

Image result for gynecomastia bodybuilding

Jinekomasti ise vücut geliştiricilerde belki de en çok görülen rahatsızlıklardandır. Jinekomasti, meme ucunda meydana gelen büyüme sonucu oluşan kötü görüntüdür. Genellikle vücut geliştiricilerin kullandığı testosteron türevi ilaçların östrojeni arttırması sebebiyle oluşur. Yalnızca östrojen artışı değil, testosteron ve östrojen hormonlarındaki dengesizlikler de jinekomastiyi meydana getirir.

Image result for umbilical hernia

Fıtık da fazla steroid ve hormon kullanımıyla birlikte vücuda yüklenen toplam yükün artması ile vücut geliştiricilerde meydana gelen bir rahatsızlık. Bu fotoğrafta göbek deliğinde fıtık gözlemeyebilirsiniz.

Image result for torn chest muscle

Kas yırtığı ise bir diğer ilaç yan etkisidir. Her zaman meydana gelebilir, ancak steroid kullanan sporculardaki oranı kullanmayanların yüzlerce katı daha fazladır.

Image result for synthol

Synthol bir yan etki değil, ilaçtır. Kafayı daha iyi gözükmekle bozan vücut geliştiricilerin kaslarını daha büyük gösterebilmek için kullandıkları ‘yağ’ türevi bir ilaçtır. Kasları dolgun gösterir. Kullanımını abartan kişileri aşağıda görebilirsiniz.

En fazla yan etkiye sahip ilaçlardan olan synthol, sizi öldürebilir. Kesinlikle uzak durmalısınız!

Çıkarılacak Ders

Onca emeği, bütün çabanızı vücut geliştirmeye verip kullandığınız yasal olmayan performans arttırıcılarla bu kadar vahim bir duruma gelebilmeniz oldukça mümkün. Daha iyisini istedikçe çok daha kötü sonuçlar almanıza sebep olabilecek ilaçlardan kesinlikle uzak durup, daha iyisi için daha çok çaba sarfetmelisiniz! Bütün eforunuzu verip, alacağınız sonuç bu olmamalı…

Vücudunuzu sevin ve vücudunuza zarar vermeyin.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz