Protein Bar Nasıl Yapılır?

Paketlenmiş protein barların neredeyse dörtte biri fiyatına mal olan ve içinde gliserin, katkı maddesi ve şeker olmayan bu küçük ve muhteşem protein barı, evde kolay ve hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz.

Bu yapılması kolay düşük yağlı protein barları lif açısından çok zengin ve üstüne doğal fıstık ezmesi sürülünce muhteşem bir tada sahip oluyor. Bir protein içeceği ile beraber alınırsa, ikisi çok dengeli bir öğün oluşturmaktadır.

Tarifi deneyip yorumlarınızı diğer okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Zorluk Derecesi: Kolay
Gerekli Zaman: Hazırlamak için 8 dakika
Her porsiyon için: Kalori-140 Kcal, Karbonhidrat-23gr, Protein-15gr,Yağ-0.5gr, Lif-4gr

Malzemeler:

o          3 1/2 kap yulaf

o          1 1/2 kap toz halinde yağsız süt

o          1 kap şekersiz(diyabetik) krep şurubu

o          2 dövülmüş yumurta beyazı

o          1/4 kap portakal suyu

o          1 yemek kaşığı vanilya

o          1/4 kap doğal elma püresi

o          4 ölçü çikolata veya vanilyalı protein tozu

Hazırlanışı:

o          Fırını önceden 180° ısıtın. Bütün kuru maddeleri bir kaba koyun ve iyice karıştırın.

o          Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını, portakal suyunu, elma püresi ve şekersiz şurubu birleştirin ve iyice harman haline gelinceye kadar karıştırın.

o          Sıvı karışımı kuru maddeler ile birleştirip iyice karıştırın. Kurabiye hamuru gibi koyu bir kıvamı olacak.

o          Hamuru dibi tutmayan sprey ile kaplanmış bir pişirme kağıdına yayın. Daha kalın barlar için 9×12’lik pişirme kalıbı kullanın. Kenarlar gevrek ve kahverengi olana kadar pişirin. (Barın kalınlığına bağlı olarak 15 dakikada pişecektir)

o          10 bar haline gelicek şekilde kesin ve hava almayan bir saklama kabında dondurun.

Tavsiyeler: Eğer daha ıslak bir kıvam istiyorsanız, yumuşatmak için karışıma daha fazla elma püresi ekleyin. Elma püresi ile pişirme: Tarifteki yağ yerine aynı miktarda elma püresi kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Elma püresi aynı nemi sağlayacak ama fazla yağ olmayacak ve tadı değişmeyecek. Barlar ayrıca dondurucuda saklanabilir ve yemeden önce mikrodalgada çözdürülerek de yenebilir.

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*