Nitrik Oksit Nedir, Ne İşe Yarar?

0

Nitrik Oksit (NO), fiziksel aktivitelere, heyecana, strese ve korkuya karşı reaksiyon olarak vücut tarafından üretilen, tamamen doğal olan bir gazdır.

Basitçe söylemek gerekirse, NO damarları genişletir, vücuttaki kanı oksijenle zenginleştirir ve tüm vucüttaki kan dolaşımını iyileştirir. Nitrik Oksit, yüksek kan basıncını iyileştirmek, dokuların iyileştirilmesi gibi birçok vücut fonksiyonunda en önemli maddedir. NO ayrıca enerji ve güç verir. Birçok insan bazı nedenlerden dolayı (hareket, yaş vb.) yeteri miktarda NO üretemez. Bu durumda NO seviyesini arttırabilecek supplementler kullanılabilir.

Reklam

Ortalama bir yetişkin yaklaşık olarak 5 litre kana sahiptir. Kan yaşamsal bir öneme sahiptir ve oksijeni akciğerlerden alıp vücut dokularına ulaştırır. NO alımı kanın kalitesini ve kan dolaşımını iyileştirir.

Vücutta düşük miktarda NO bulunması durumunda:
-Yorgunluk
-Düşük kas kütlesi
-Güçsüzlük
-Düşük libido
-Kütle problemleri
-Yüksek kan basıncı

NO’nun en önemli 3 fonksiyonu:
-Kan basıncını düşürür
-Vücudun gücünü arttırır
-Kan akışını iyileştirir – daha fazla enerji ve kas için (daha az yağ) – ve aynı zamanda oksijenin ve diğer besin maddelerinin daha iyi taşınması sağlar

Nitrik Oksit Tam Olarak Ne İşe Yarar?

NO tüm vücuttaki kan sirkulasyonunu yükseltir, bunun anlamı doku ve organlar kanla daha çok beslenir. Daha fazla kanın anlamı daha çok oksijendir, ki bu da daha çok enerji ve daha sağlıklı vücut demektir. Eğer yorgunluktan şikayetciyseniz bu durumda NO supplement olarak size yardımcı olabilir.

Vücut geliştirmede NO çok enteresan bir yere sahiptir. Kas sistemi veya dokulardaki yükseltilmiş kan akışı daha fazla oksijen, kas inşaası ve daha çabuk iyileşme demektir. Tam bu nedenlerden dolayı doğru bir NO ürünü ile sert antrenmanlarda daha başarılı olunur.

Vücudun mükemmel bir şekilde işlemesi için NO’ya ihtiyacı vardır, ki yeterli nitrik oksit seviyesine sahip kişiler kendilerini daha iyi hissederler. Aynı zamanda az miktarda NO seviyesi ile kas inşaası da sınırlı olacaktır.

Çeviren: demir00

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz