Yavaş Kilo Vermenin Neden Önemli Olduğuna Dair İlginç Bilgiler

0

Neden Bir Anda Kalorileri Düşürmek Bu Kadar Moda Oldu?

Image result for starvation diet

Kimse yavaş yavaş kilo vermek istemez. Herkes kilo vermeye başladıktan sonra, sürecin hızlı ilerlemesini ister. Bu nedenle hızlı kilo verdiren diyetler oldukça popülerdir.

Reklam

İnsanların başvurduğu ilk yol ise tabii ki bir anda çok fazla kilo verdirecek kalorilere düşmektir. Büyük bir kalori açığı yaratarak, yağ yakmayı hızlandırmak isterler. Bu yöntem bir noktaya kadar da işe yarar. Bu yöntemin işe yaramayı bıraktığı nokta ise hedeflerden çok uzak bir noktadır. Ne baklavalar gözükür, ne de istenen kiloya ulaşılır. Bu nedenle bu yöntem çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanır.

Hızlı Kilo Vermek Neden İşe Yaramaz?

Image result for metabolic damage

Vücut bulunduğu şartlara çabuk adapte olan bir mekanizmadır. Az kalori almaya adapte olan vücut, yağ yakımı durduğunda ancak daha az kaloriyle yağ yakacaktır. Elindekileri en verimli şekilde kullanmaya programlanmış olan vücut, aldığı kalorilerle en verimli şekilde çalışmaya adapte olur ve kilo vermek bir noktadan sonra mümkün olmaz. Buna “metabolik hasar” da denir.

Bu tip diyetleri, genellikle kas kütlesini önemsemeden hızlıca kilo vermek isteyenler uygularlar. Çünkü kas kütlesini korumak isteyen kişiler, büyük kalori açıklarıyla çok kolay kas kaybedebilirler. Bunun nedeni ise, yine vücudun enerjiyi en verimli şekilde kullanmayı istemesi durumudur. Kaslar, çok fazla enerji tüketirler. Vücut az kalori aldığı zaman, enerjiyi en fazla tüketen mekanizmadan kurtulmak ister. Bu noktada kas kaybı gerçekleşir.

Yani bu tip kişiler, kilo vermekten ziyade yağ yakmayı hedeflerler. Yalnızca yağdan kilo vererek, kas kütlesini görünür kılmaya çalışırlar.

Amacınız yağ yakmak da olsa, kilo vermek de olsa bu süreci hızlandırmaya çalıştığınızda sonuçlardan mutlu olmayacaksınız.

Hızlı Değil, Adım Adım Kilo Vermeyi Hedefleyin

Image result for fit men

Kas kütlenizi önemsemeden hızlıca kilo vermek isteseniz de, kas kaybını önleyerek kilo vermek isteseniz de kesinlikle kalorilerinizi bir anda düşürmemeye çalışın. Daima alabileceğiniz en fazla kaloriyle kilo vermeyi amaçlayın. Bu sayede hem antrenmanlarınızın kalitesi, hem de günlük hayattaki enerji seviyeniz daima yüksek olacak. Diyette devamlılık da bu şekilde daha rahat olacağı için, sonuçlara çok rahat ulaşabileceksiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz