Antrenmanlarda Zaman Kazanmak İstiyorsanız Uygulamanız Gereken Taktik

0

Antrenmanlardan zaman kazanmayı hepimiz isteriz.

Burada zaman kazanmayı daha kısa sürede daha verimsiz çalışmak olarak görmemelisiniz. Daha kısa sürede aynı miktarda yoğun çalışabildiğinizi düşünün. Sizce de harika değil mi?

Reklam

Yapmanız gereken bir antrenman, hiç bir hareket veya setten kısmadan daha kısa sürecek. Böylece antrenman dışındaki yemek yeme, duş alma veya farklı sosyal aktivitelere daha çok zaman ayırabileceksiniz.

Aklınıza tabii ki daha kısa dinlenerek antrenmanı sonlandırmak geliyordur. Çok yaklaştınız fakat sizden istediğimiz tam olarak bu değil. Çünkü set aralarını daraltırsanız, daha ağır kaldırabilecekken daha hafif kaldırmanız gerekebilir. Bu antrenmanın verimli geçmesini engelleyebilir. Zamanı daha verimli şekilde kısabileceğiniz noktalar var.

Antrenmanlarda Isınma Setleri Arasında Dinlenmeyin

Image result for rest between sets

Isınma setleri, kaldırmak istediğiniz ağırlık için ısınırken yaptığınız setlerdir. Örneğin; 100 kilogram ile 3 set 10 tekrar yapmadan önceki setlerde 100 kilogramın altında yaptığınız tüm setlere ısınma seti diyebiliriz.

Isınma setleri çoğunlukla rahattır, maksimum efor antrenmanınız yoksa merkezi sinir sisteminden çok fazla talebi olmaz. Merkezi sinir sisteminin dinlenip yenilenmeye ihtiyaç duyduğu setler asıl setlerinizdir.

Asıl setlerinizden önceki son sete kadar, ağırlığı kaldırıp hiç dinlenmeden diğer ısınma setine geçebilirsiniz. Bunu antrenmandaki 7-8 hareket için yaptığınızda hem set arasında oyalanmaya fırsat bırakmamış olursunuz hem de zaman kazanmış olursunuz.

Genellikle en fazla oyalanma ve sohbet ısınma setleri arasında gerçekleşir. Buna fırsat tanımayarak aslında dakikalar kazanmış olacaksınız!

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz