American Gladiators Dizisinin Lazer Lakaplı Yıldızı Jim Starr

0

Jim Starr gladyatör formunda kalmak için haftada altı gün antrenman yapardı. Jim Starr, 1990’ların American Gladiators adlı televizyon programında Lazer lakabıyla rakiplerini alaşağı ederek yedi sezon harcadı.

Yazan: Andrew Gutman

Reklam

American Gladitors ekibine nasıl katıldınız?

Dan Clark (Nitro) ile 1987’de Los Angeles Rams Amerikan futbolu takımında, bir maç oynayıp sakatlanarak takımdan atılmadan önce tanışmıştım. Oda arkadaşı olduk ve Gladiators programı seçmelerine birlikte katıldık. İlk etapta işi kapamasam da 13 bölümden sonra bir daha seçmeler yaptıklarında başardım.

183 cm boyunuz ve 104 kilo ağırlığınızla diğer gladyatörlere kıyasla ufak tefekmişsiniz. Bu seçmeleri nasıl etkiledi?

Çoğunun boyu 188 – 195 cm arasıydı, 135 kilo kadarlardı ve atışmamız, dövüşmemiz ve 25 saniyede 30 barfiks çekmemiz gerekiyordu… Epey zordu anlayacağınız. Kişiliği ve karizması olan boylu poslu bir sporcu arıyorlardı.

Programın “ufak” adamı olmak sizi daha da hırslandırdı mı?

Bir kere o düdük çaldı mı her şeyimi veriyordum. Kendimi yukarıdan izliyormuşum gibiydi. Asla kaybetmek istemiyordum. O utancı yaşamak hiç istemiyordum. İlerde bir bölümü tekrar izleyip daha istekli olsaydım daha iyi bir iş çıkarabilirmişim demek istemiyordum. Arada bir bazı videoları izleyip deli olduğumu düşünüyorum.

Sert davranışlar yüzünden kaç defa diskalifiye oldunuz?

[Gülüyor] Çok fazla. Muhtemelen pek çok insanın canını yaktım. Tahmin edebileceğinizden daha fazla sokak dövüşünde bulundum. Lisedeki futbol koçum “Çok istekli olman lazım” derdi. O isteği yansıtmadan nasıl yarışacağımı bilmiyordum.

Programa gerçekten bir spormuş gibi yaklaşıyordunuz sanırım?

Öyleydi çünkü profesyonel bir spordu. Hile söz konusu bile değildi.

Steroid kullanan kimse var mıydı?

Medya ve izleyiciden steroid kullandığımıza dair pek çok şikâyet geliyordu. Bu nedenle programın yapımcısı Sammy Goldwyn her sene bize bir sözleşme imzalattı. Teste tâbi tutulurduk ve eğer geçemezsek o sene yarışamayacaktık ama bir sonraki sene tekrar deneyebilirdik.

Şu sıralar neyle meşgulsünüz?

Geçen sene Life Time Fitness ile çalışmaya başladım. Burası ulusal düzeyde bir sağlık kulübü ve ben onların ürün geliştirme müdürüyüm. Aynı zamanda 22 yıldır eşim olan harika kadın Tonya ve üç güzel çocuğum var.

Hâlâ birilerini vücudunuzla yere serme dürtünüz var mı?

İnanır mısınız, var. Ama elbette artık büyümemiz gerekiyor.

Bu günlerde o saldırganlığınızı nasıl kontrol ediyorsunuz?

Azılı bir dağ bisikletçisi oldum. Haftada dört gün bisiklet üzerindeyim, sonraki üç gün spor salonunda ağırlık kaldırıyorum. O bisiklete binemezsem çok gergin oluyorum, eşime sorabilirsiniz.

Programda hiç sakatlık yaşadınız mı?

Yedi sezon boyunca 12 ameliyat oldum: sekiz omuz ameliyatı, sırt ameliyatı, kırık burun, fıtık ve ayak ameliyatı geçirdim. Gladiators bittikten sonra üç veya dört omuz ameliyatı daha oldum.

Hepsini yine yapar mıydınız?

Tabii ki! Sizi alkışlayan bir seyirci olması inanılmaz bir şey. Fiziksel olan ve futbolun yerine koyduğum bir şeyde yarışıyordum. Çok seviyordum.

Yaşayan Efsane

Lazer Starr, yarışmacılar arasında tüm yedi sezonda da yer alarak programda en uzun süre yarışan gladyatör oldu.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz