Trap Bar ile Çalışmayı Denemiş miydiniz?

0

Trap bar, deadlift haricinde eklem dostu şınavlar için de kullanılabilir.

Çoğu kişi trap barı (hex bar da denir) sadece deadlift için kullanır. Altıgen tasarımı ve yüksek kulpları sayesinde boyu uzun sporcuların daha rahat bir mesafeden ağırlığı kaldırmaları açısından avantajlıdır. Ayrıca ağırlıklar yanlarda durur; ağırlığın ön tarafta durduğu barlara göre mekaniği daha anormaldir. Ancak trap barın floor press, farmer’s walk, bentover row ve şınav gibi deadlift’ten başka hareketler için de kullanılabileceğini hatırlatalım.

Reklam

Image result for trap bar push ups

“Şınav hareketinde trap bara plaka yüklediğinizde bar öne ve arkaya yalpalanır; bu da vücudunuzu dengeleyebilmeniz için merkez ve triceps kaslarını daha çok aktive eder” diyor Tier X antrenörü Eric Pellini.

Dahası, ayaların birbirine baktığı normal tutuşta, bileklerin gergin olduğu standart şınava nispeten el bileği ağrılarını da görece olarak engeller. Parmak kemikleriniz üzerinde şınav çektiğinizde normal el tutuşu alırsınız ancak bu, merkez bölgesinde o kadar da çok aktivasyon yaratmayacaktır.

Trap Bar Taktiği: Şınav

Image result for trap bar push ups

Şınav çekmenin sayısız yöntemi vardır. Trap barın geniş tutuşu omuzlarınızı ağrıtıyorsa bu versiyonunu uygulamayın. Vücudunuzu dinleyin.

YAPILIŞI

1. Barın iki tarafına 20 kiloluk plaka takın. Ellerinizi kulpların ortasına gelecek şekilde şınav pozisyonu alın.

2. Denge sağlayıp vücudunuzu alçaltın; elleriniz paralel olarak bükülene dek karnınızı gergin, sırtınızı düz tutun.

3 .Patlayıcı kuvvetle geri kalkarken barın öne veya arkaya yalpalamasına engel olun.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz