Testosteron Arttıran Takviyeler

1

Testosteron, vücut geliştirme sporcuları için vücutta bulunan en önemli hormonlardan biridir. Kas gelişimine direkt olarak pozitif etkisi bulunan testosteron hormonu insan vücudunda bulunup üretilmekle birlikte dışarıdan alınması çok fazla yan etkiye sahip olmasından dolayı yasal değildir.

Testosteron Nedir ve Ne İşe Yarar?

Reklam

Testosteron, ana rahminde cinsiyetin belirlenmesini tetiklemekten yaşlılık yıllarına kadar vücutta üretilmeye devam eden bir hormondur. Kadınlarda da bulunan testosteron hormonu erkeklere göre çok daha azdır. Bu hormon doğal olarak erkek vücudunun fiziksel yapısının daha farklı gelişmesine etki eder.

Kas gelişimi sırasında büyük önem taşıyan testosteron, kaslarda protein sentezinin sağlanmasına yardımcı olur. Antrenman sırasında kas hücreleri üzerinde stres yaratır. Bu stres, yaptığınız antrenman için her seferinde daha çok güç uygulamanızı tetikler. Dolayısıyla kas kütlenizin artmasına yardımcı olur. Antrenman sonrası oluşan kas travmalarında kas onarımına da destek olan testosteron hormonu, vücutta depolanan yağların enerji kaynağı olarak kullanılmasında da yardımcıdır.

Kişi yaşlandıkça vücut fonksiyonlarının yavaşlamasına bağlı olarak testosteron hormonu üretimi de azalır. Dolayısıyla kas kaybı ve vücutta yağlanma daha çok oluşmaya başlar. Testosteron hormonu üretiminizi doğal yollarla beslenme düzeniniz ve antrenman programınızda yapacağınız değişliklerle arttırabileceğiniz gibi doğru supplementlerden yardım alarak da arttırabilirsiniz.

Testosteron üretiminizi artıracak başlıca supplementlerden olan çinko, kreatin, d vitamini ve balık yağlarına beslenme programınızda yer vermeniz kas gelişiminiz için ideal bir yöntemdir.

Çinko ve Testosteron

Çinko vücut fonksiyonlarınızın çalışması için önemli bir mineral olmanın yanısıra testosteron üretimi sırasında da görev alır. Yapılan klinik çalışmalarda çinko seviyesinin azalmasının testosteron üretiminin azalmasında etkili olabileceğine yönelik sonuçlar alınmıştır. Düzenli çinko kullanımı kas gelişiminiz için gereken testosteron hormonunun düzenli üretimine katkı sağlar.

Kreatin ve Testosteron

Kreatin testosteron oluşumu sırasında görev alır, testosteron oluşumu ve testostorena bağlı yan ürünlerin de oluşumunda görevlidir. Kreatin vücut geliştirmeciler tarafından güvenle kullanılan ve faydaları kanıtlanmış bir aminoasittir. Kreatin antrenman sırasında performans artışı yaşamanızı da sağlar dolayısıyla antrenman sürenizi ve yoğunluğunuzu olumlu yönde etkiler. Antrenman yoğunluğunuzun artması daha çok tekrar demektir. Daha çok tekrar yapmanız testosteron hormonunuzun tetiklenmesini sağlar ve bu da kas gelişimi olarak size geri döner.

D Vitamini ve Testosteron

D vitamininin kas gelişimi üzerine etkisi pek çok kinik çalışmada kanıtlanmıştır. Diğer supplementlerden farklı olarak vücuttaki östrojen hormonunun baskılanıp testosteron hormonunun daha da artmasına yardımcı olur. Testosteron hormonu üreten bezlerin hassasiyetini arttıran d vitamini antrenmanlarınızın artmasıyla birlikte doğal olarak bu bezlerin çalışmasına da etki eder.

Balık Yağı ve Testosteron

Sağlıklı yağların vücuttaki beyin fonksiyonlarını direkt etkilediği ve tüm yaşamsal faaliyetlerin oluşumda fayda gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Balık yağları ve omega-3 grubu sağlıklı yağlar günlük tüketimi ile kas gelişimi için de fayda sağlamaktadır. Testosteron hormonun üretilmesine ve kötü metabolizmaya sebep olacak olan vücutta biriken sağlıksız yağlardan kurtulmanız gerekir. Metabolizmanızın düzgün çalışması testosteron hormonunuzun da düzenli bir şekilde üretilebilmesini sağlar. Yüksek testosteron daha çok enerji üretmenize ve antrenmanlarınızın daha verimli geçmesine yardımcı olur.

Testosteron seviyenizi bir uzmana başvurarak öğrenebilirsiniz. Vücut gelişiminizi destekleyecek testosteron hormonunu doğal yolla arttırmak için kullanabileceğiniz supplementleri uzman yardımıyla belirleyebilirsiniz.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz