Squat İçin En İyi Alt Vücut Esnetme Egzersizi

1

Derine İnemediğiniz Squat Setleri

Kalçanın yere kadar değmesini hedeflediğimiz, “ass to grass” squatları gördüğümüzde gerçekten özeniriz. Ancak bir türlü o esnekliğe sahip olamadığımızdan yakınırız. Bu yazı, bu ve benzeri şikayetleri olanların problemini çözmeyi hedefliyor.

Squat yaparken derine inmek için bir çok yöntem ve teori mevcut. Bu çözümler, bazen o kadar komplike bir hal alabiliyor ki insan gerçekten neyin kendisi için doğru olduğunu şaşırıyor.

Reklam

Genellikle, derinlik çözümlendiğinde bu sefer o derinlikte gücün az olduğu gözlemlenir. Bazen de egzersizler öyle geçici etki yaratır ki, insanlar daima o esnetme rutinini yapmak zorunda kalır. Bu da squat derinliğini arttırmada pes etmeye veya boşvermeye yol açar.

Bahsedeceğimiz egzersizi büyük ihtimalle gördünüz. Önyargılarınızı yıkın, çünkü bu basit hareketteki ufak detaylarla derinliğinizin artışına şaşıracaksınız.

Kazak Squat

Hareket mesafesini arttırmada en etkili ısınmalardan ve esnetmelerden biri, Kazak squattır. Kalçayı, dizleri ve bilekleri bir squat setinde ihtiyacınız olacak kadar açar ve esnetir. İki bacakta da farklı pozisyonlar deneyerek güç ve farklındalığı arttırabilirsiniz.

Eğer pozisyona giremiyorsanız, dengeleyici bir ağırlıkla derine çok daha rahat ineceksiniz. Elinize ağır bir dambıl veya plaka alarak aynı egzersizi denerseniz, hedeflediğiniz derinliğe kesinlikle ineceksiniz. Ağırlığı egzersizde iyileştikçe azaltmanız, esneklik için ağırlığa bağımlı olmamanız adına faydalı olabilir. Eğer şanslı biriyseniz, zaten ağırlığı bıraktığınız an aynı mobiliteye sahip olacaksınız. Bu genellikle pek mümkün olmuyor.

Bu pozisyonda vakit harcayarak, squat hareketindeki zayıflıklarınızı ve güçlü yönlerinizi anlamanız mümkün. Salonda ısınmalarınızın vazgeçilmez haline getirdiğiniz takdirde, Kazak squatı ile squat derinliğinizin arttığına tanıklık edeceksiniz.

Ayrıca bu esneklik egzersizini yaparken, statik esnemeler gibi kendinizi yormak yerine kas da inşa ediyor olacaksınız. Ayak bileği esnekliğiniz ile beraber hamstring ve kalça esnekliğiniz de bir üst seviyeye taşınmış olacak.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz