Günlük İçilmesi Gereken Su Miktarı

0

Soru: Su tüketmenin önemli olduğunu biliyorum ama hava soğukken yeterince içmiyorum. Vücudumun ne kadar suya ihtiyacı var?

Cevap: Günlük hayatınızda ne kadar aktif olduğunuza bakmaksızın, yaz kış farketmeden beslenmenizde yeteri kadar yere sahip olması gereken besinlerden biri de sudur. Beslenme uzmanı ve Amerika Olimpik yüzme takımı danışmanı Josh Axe, vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarını hesaplamak için basitçe vücut ağırlığını 30 ml. ile çarpıp, çıkan sonuç kadar su tüketmelerini tavsiye ediyor. Su ihtiyacını etkileyen diğer faktörler olarak vücut yapınız, günlük hayatta ne kadar hareketli olduğunuz, yaşadığınız yerin iklimi, diğer içecekleri ne kadar tükettiğiniz ve genel sağlık durumunuz sıralanabilir.

Reklam

Yeterli su tüketimi kas faaliyetleri, vücut ısısı kontrolü ve oksijenin hücrelere taşınması gibi vücut faaliyetlerinin sağlıklı gerçekleştirilmesi için önemlidir ancak antrenman yaparken en iyi performansı yakalamak adına tam olarak ne kadar suya ihtiyaç duyulduğu, yıllardır tartışılan bir konu. Öncelerde, proaktif olarak susamış hissetmeseniz de su içmenin performansı etkileyebileceği söylenirdi. Ancak 2013 yılında, 15 yayınlanmış çalışmanın analizini yapan British Journal of Sports Medicine, aktif bir insanın ideal su tüketimi için içgüdüsel hareket ederek susuzluğu gidermenin en iyi yol olacağını ileri sürdü.

Sıvı alımınızı su içeriği yüksek besinler tüketerek de artırabilirsiniz. Meyvelere baktığımızda, karpuz ve çileğin yaklaşık %92’si sudan oluşur, greyfurtta bu oran %91, ananas, kızılcık, portakal ve ahudududa ise yaklaşık %87’dir. Sebzelerde ise başı, %96 gibi yüksek bir oranla salatalık çekiyor. Kabak, turp, domates, lahana ve kerevizin yine %94 kadarını su oluşturuyor.

Kaynak: M&F 2016, Ocak
SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz